Кризовий центр

Тридцять працівників соціальних структур з різних регіонів України пройшли навчання щодо ефективної роботи з випадками насильства в сім’ї та проведення корекційних програм з особами, які вчиняють таке насильство, на дводенному тренінгу у Львові.
Директор Старокостянтинівського міського  Кризового центру - Васьковецька  Алла Вікторівна, прийняла участь в організованому навчанні, адже корекційні програми для осіб, які вчинили насильство в сім’ї, в центрі проводяться з 2010 року і являються основною  роботою у напрямку запобігання насильства в сім’ї. Навчання було організовано Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит Міністерства соціальної політики. Слухання проводилося за новим тренінговим модулем, учасники отримали оновлений посібник з впровадження корекційних програм для осіб, що вчинили насильство в сім’ї, розроблений за підтримки Координатора проектів ОБСЄ.
За даними Міністерства внутрішніх справ, у 2013 році в Україні було зареєстровано понад 174тис. випадків родинного насильства, яке вчинили понад 92тис. осіб.
«Професійна робота з кривдниками є вкрай важливою, бо вона може привити таким людям вміння і бажання вирішувати суперечки іншими, ненасильницькими засобами» - сказав Рене Бібо, старший співробітник з проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні, - «Вирішення проблеми домашнього насильства також створює кращі умови для гендерної рівності в суспільстві».
Тренінг є частиною багаторічної допомоги, що надається Координатором проектів ОБСЄ українській стороні з метою впровадження кращих практик регіону ОБСЄ до національного механізму протидії насильству в родині.

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.