Управління соціального захисту населення

Тренінг 0001 Фон

29 вересня 2022 року в Старокостянтинівській міськрайонній філії Хмельницького обласного центру зайнятості відбувся інформаційний онлайн-семінар «Ризики нелегальної трудової міграції та торгівля людьми як глобальна проблема» для осіб, які перебувають на обліку у Старокостянтинівській міськрайонній філії центру зайнятості. Захід організований в рамках роботи Відкритої школи онлайн комунікацій Хмельницької обласної служби зайнятості.

У зв’язку з повномасштабним вторгнення російської федерації на територію України, проблема трудової міграції та торгівлі людьми набуває особливого значення та актуальності.

Семінар проведений з метою поінформованості та усвідомлення учасниками семінару з основними ризиками нелегальної трудової міграції, порушенням прав людини, примусової праці, торгівлі людьми.

В ході заходу обговорені питання: в які країни зараз найбільше мігрують українці? Що втрачає людина, приймаючи рішення про трудову міграцію, а тим більше нелегальну? Чим загрожує країні виїзд значної кількості українців за кордон? Що таке торгівля людьми?

Головний спеціаліст відділу координації суб'єктів, що надають соціальні послуги Леся Заграюк ознайомила учасників з актуальністю даної проблеми, розповіла про поняття, причини, форми та етапи «торгівлі людьми», про специфіку злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, та механізмів протидії їм, правила виїзду за кордон.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Старокостянтинівської МРФ Хмельницького ОЦЗ Ірина Якимчук  ознайомила присутніх з основними ризиками, які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування за кордоном та основними засадами правової захищеності під час легального працевлаштування, а також надала  інформацію про ситуацію на місцевому ринку праці.

Підсумовуючи захід, було зазначено, що на кожному з етапів працевлаштування за кордоном важливо дотримуватись встановлених норм і правил працевлаштування, володіти повною та достовірною інформацією про роботодавця. Повідомлено контакти установ, до яких можна звернутись у разі виявленого факту торгівлі людьми.

Тренінг 0000 Тренінг 2

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.