Головна

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту | Нікопольська районна державна  адміністрація

27 січня в Україні та світі вшановують жертв Голокосту. Це страшне і нелюдське явище відбувалося в період 1933-1945-х років і призвело до умисного винищення 6 мільйонів людей (і це тільки за офіційними даними), трагічно загиблих за часи нацистської влади – періоду нечуваних злодіянь та жорстокості

У цей день – день пам’яті й печалі – ми приєднуємося до загальної скорботи і прагнемо співчувати всьому цьому болю, ім’я якому Голокост. Ті втрати уже ніяк не заповнити, їм уже ніяк не запобігти. Але людство зобов’язане зробити все, щоб подібного більше ніколи не повторитися!

Нині страхіття російської війни в Україні торкнулися й тих, кому вдалося пережити жахіття Голокосту за часів нацистської окупації. Війна рф проти України – перший в Європі збройний конфлікт великого масштабу з часів Другої світової. Тому нерідко можна почути порівняння між тодішніми й сучасними подіями. Багато з тих, хто пережив жахи нацизму в Україні, стали свідками чи жертвами жахів російського вторгнення.

Минуле має стати для усіх нас уроком, застереженням про небезпеку расизму, ненависті й нетерпимості, має завжди нагадувати про страшні наслідки одержимої ідеології, яку сповідували прихильники фашизму.

У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту схиляємо голови перед тими, чиї житті забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям.

Пам’ятаймо!..

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                        Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.