Головна

Харківщина підтримає акцію «Всесвітній день вишиванки»

Щиро вітаємо зі святом національної єдності – Днем вишиванки, одного з найяскравіших національних символів України! Це свято хоч відносно ще досить молоде, але вже стало улюбленим і популярним серед українців, й з кожним роком воно набуває все більшого визнання, все ширшою стає його географія.

Вишиванка стала унікальним відображенням фольклорної традиції нашого народу. Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, це своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого. Українська вишиванка - це наша національна святиня і національний оберіг! Вона символізує зв’язок поколінь, пробуджує високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Різноманітна у вишивці, але єдина за духом, вишита сорочка єднає нас.

Нині ворог намагається знищити все українське: знищити нашу культуру, нашу мову, нашу пам’ять. Знищити нас. Загарбники обстрілюють музеї, церкви, винищують нашу культурну спадщину. Вони хочуть знищити нашу ідентичність. Та їм це не вдасться. Ми неодмінно переможемо. Бо ми єдині й сильні, бо ми поважаємо свої традиції, бо ми знаємо власну історію, бо ми ніколи не відцураємося свого коріння. Україна в нашому серці.

Одягаймо свої вишиванки та пишаймося тим, що ми українці!

Бажаємо вам, щоб вишиванка залишалася для кожного з нас надійним оберегом, щоб благословляла на щасливу долю, на служіння отчій землі. Нехай вона огортає всіх нас теплом тисяч поколінь українців! Голоси мільйонів українців злилися в один єдиний голос нації, який звучить потужно на увесь світ. Нас не зламає війна. Україна – це наша земля!

Тож з Днем вишиванки! Зичимо усім нам якнайшвидшої Перемоги, щоб вигнати ворога з нашої землі. Щоб відновити мир. Щоб будувати краще майбутнє!

Все буде Україна!

З повагою,
міський голова                                                                               Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                              Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.