Головна

simejnogo likarja

В Україні День сімейного лікаря – свято відносно нове. Вперше ідея святкування була запропонована та одноголосно схвалена в травні 2010 року на засіданні Всесвітньої організації сімейних лікарів. У цей день ми віддаємо данину поваги  нелегкій праці сімейних лікарів і їх ролі в системі охорони здоров’я.

 За даними статистики, до 80% всіх проблем, пов’язаних зі здоров’ям вирішуються на етапі звернення до сімейного лікаря. Він перший вислуховує скарги пацієнта і вирішує до якого фахівця його направити.

Сьогодні сімейний лікар – це фахівець високої кваліфікації, який пройшов спеціальну багатопрофільну підготовку. Сімейного лікаря прийнято називати лікарем загальної практики, тому що його підготовка дозволяє визначити характер захворювання і заходи, необхідні для його лікування.

Сімейний лікар може надавати профілактичну, лікувальну та реабілітаційну допомогу всім членам сім’ї: він – перша медична «інстанція».

Хороший сімейний лікар володіє знаннями, як в області терапії, так і в численних суміжних областях, серед яких неврологія, офтальмологія, дерматологія, оториноларингологія, кардіологія та інші. Саме сімейний лікар направляє хворого для консультації до профільних фахівців або на госпіталізацію в стаціонар.

         Шановні сімейні лікарі!
         Щастя бажаємо вашому дому!
         Хай зорі і місяць і сонце
         Щедро освітлюють ваше віконце.
         Хай до вас доля ласкавою буде,
         Зло хай минає, добро хай прибуде
         Всім вам в любові і здоров’ї прожити,
         Добра і достатку багато нажити!

 

З повагою,

Директор Анатолій ШВЕЦЬ та колектив КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.