Головна

зображення viber 2022 10 27 16 56 59 438

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Підвищення рівня оплати праці , забезпечення своєчасності виплати заробітної плати суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльності на території Старокостянтинівської МТГ.

Окремо обговорили питання оформлення трудових відносин з найманими працівниками , заробітна плата найманого працівника не може бути меншою за мінімальну, є право на відпустку, оплату лікарняного, достроковий вихід на пенсію; можливо притягти до відповідальності роботодавця, якщо працівника звільнено без причини або порушено законодавство про працю; є можливість страхування, якщо частина заробітної плати або робота була втрачена через бойові дії.

Проінформовано що з 1 жовтня мінімальна заробітна плата 6700грн, рівень заробітної плати, оформлення трудових відносин.

Начальник ДПІ Марія Коломієць розповіла присутнім про одноразове декларування активів, про можливість повернення з бюджету частини понесених витрат у 2021 році та про проведення звірки даних по нарахованому податку на нерухомість і земельному податку.

Зокрема, начальниця розповіла, хто з громадян може скористатися одноразовим декларуванням, та що є об’єктами даного декларування. За словами посадовиці, подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можна виключно в електронному вигляді через меню «Електронний кабінет». Термін подання одноразової декларації продовжено до 1 березня 2023 року.

Також Марія Коломієць звернула увагу присутніх, що подати податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно і для отримання податкової знижки за понесеними у 2021 році витратами. Граничний термін подання такої декларації – 31 грудня 2022 року.

Звернула увагу присутніх на обов’язковому застосуванню касових апаратів підприємцями - платниками єдиного податку, що перебувають на 2-4 групі оподаткування. За словами Марії Коломієць, платники можуть користуватися як традиційними так і програмними РРО.

Також керівниця поінформувала про Комунікаційну податкову платформу, метою роботи якої є швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес - спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.