Головна

Безпека праці - гарантія стабільності та якості будь-якого виробництва

Першочерговим завданням страхового експерта з охорони праці відділення Фонду є проведення профілактичних заходів, які мають усунути шкідливі і небезпечні фактори, запобігти випадкам травмування на виробництві. Ним постійно проводиться цілеспрямована робота з надання всебічної допомоги страхувальникам з питань охорони праці, соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Ще одним дієвим заходом профілактики та зменшення кількості нещасних випадків та професійних захворювань є процес їх розслідування. Це в певній мірі сприяє підвищенню рівня безпеки праці на підприємствах, в установах і організаціях якості та дотриманню термінів розслідування нещасних випадків, в яких обов'язкова участь страхового експерта.

Під час розслідування  комісія зобов’язана з’ясувати обставини і причини нещасного випадку та визначити, чи пов’язаний цей випадок з виробництвом лише на підставі всебічного вивчення обставин, а також висновків відповідних уповноважених органів. Причини нещасного випадку є вихідними даними для опрацювання заходів щодо усунення наслідків конкретного нещасного випадку, запобігання подібним нещасним випадкам, поліпшення безпеки праці зокрема.         

Забезпечення належної якості розслідування та об’єктивного встановлення обставин і причин настання нещасного випадку – основне завдання страхових експертів з охорони праці. Також працювати спільно з роботодавцями, звертати їхню увагу на наявні прогалини в організації праці та допомагати запобігти травмам працівників».

Безпека праці, є гарантією стабільності та якості будь-якого виробництва, а відсутність нещасних випадків позитивно впливає на професійну активність працівників та на моральний клімат в колективі загалом.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.