Звіт щодо здійснення державної регуляторної політики

ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ  У 2021 РОЦІ

 

     Державна регуляторна політика Старостянтинівської міської ради та її виконавчого комітету міської ради у 2021 році здійснювалась з дотриманням до вимог Закону України «про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

     Відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» було затверджено план з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік.

     Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 10 грудня 2020 року № 257 «Про затвердження плану діяльності з підготовки регуляторних актів у 2021 році» затверджено план діяльності підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік, який опубліковано в газеті «Наше місто» № 50 (881) від 17 грудня 2020 року та розміщений на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради». 

     Рішенням сесії міської ради від 04 січня 2021 року № 28/2/VIII «Про затвердження плану підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік» затверджено план підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік, який опубліковано в газеті «Наше місто» 08 січня 2021 року та розміщено на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради».

  У 2021 році, з урахуванням змін заплановано прийняття 3 регуляторних актів Старокостянтинівської міської ради та 2 регуляторних акти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

     З метою отримання пропозицій та зауважень в газеті «Наше місто» та на сайті виконавчого комітету міської ради оприлюднені проєкти регуляторних актів та аналізи регуляторного впливу:

     проєкт рішення сесії міської ради «Про встановлення місцевих податків та зборів з 01 січня 2022 року на території Старокостянтинівської міської територіальної громади». Зауважень та пропозицій протягом місячного терміну не надходило.  Рішенням сесії міської ради від 09 липня 2021 року № 5/6/VIII «Про встановлення місцевих податків та зборів з 01 січня 2022 року на території Старокостянтинівської міської територіальної громади» визначено ставки місцевих податків і зборів, які будуть діяти на території Старокостянтинівської міської територіальної громади з 1 січня 2022 року;

     проєкт рішення сесії міської ради «Про затвердження методики розрахунку орендної плати за комунальне майно Старокостянтинівської міської територіальної громади та пропорції її розподілу». Зауважень та пропозицій протягом місячного терміну не надходило. Рішенням сесії міської ради від 17 грудня 2021 року № 19/8/VIII «Про затвердження методики розрахунку орендної плати за комунальне майно Старокостянтинівської міської територіальної громади та пропорції її розподілу» затверджено методику розрахунку орендної плати за комунальне майно Старокостянтинівської міської територіальної громади;

    проєкт регуляторного акту «Про затвердження Правил благоустрою Старокостянтинівської міської територіальної громади» розроблено та розміщені на сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Регуляторна політика» та прийняття рішення планується у  2022 році;

   проєкт рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування». Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 10 червня 2021 року № 176 «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування» встановлено з 01 липня 2021 року вартість проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування: у звичайному режимі руху - 8 грн 00 коп, для дітей шкільного віку на період навчального року (крім учнів шкіл міста Старокостянтинів, які проживають в мікрорайоні Вокзал ІІ) та учнів Старокостянтинівського професійного ліцею – 4 грн 00 коп (щоденно, крім неділі);

     проєкт рішення виконавчого комітету міської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів». Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 10 червня 2021 року № 177 «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів» затверджено норми з надання послуг з вивезення побутових відходів на території Старокостянтинівської міської територіальної громади.

     Дані рішення оприлюднено в газеті «Наше місто» та розміщені на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Правові акти».

   Відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» було затверджено план з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік.

      Рішенням міської ради від 22 жовтня 2021 року № 7/7/VIIІ «Про затвердження плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік» та рішенням виконавчого комітету міської ради від 25 листопада 2021 року № 382 «Про затвердження плану діяльності з підготовки регуляторних актів у 2022 році» затверджено плани діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, які опубліковані в газеті «Наше місто» та розміщені на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Регуляторна політика».

     Відповідно до постанови КМУ від 21 жовтня 2015 року №835 «Про затвердження Положення  про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (із змінами) виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних data.gov.ua розміщено перелік регуляторних актів Старокостянтинівської міської ради та її виконавчого комітету та Плани регуляторної діяльності.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.