Регіональний центр раннього розвитку дитини

 

       В кожного покоління є своя мудрість, мало кому вдається прищепити дитині повагу до батьківських життєвих цінностей. Майже всі  терплять крах надій в своїх виховних зусиллях. І ця закономірність загальна, універсальна, єдина для всіх часів і народів. Виховання кожного покоління кардинально відрізняється. Саме тому сучасним батькам не вистачає лише власного досвіду та набутих знань. В сучасних умовах розвивати та виховувати дитину цілісно та гармонійно можна навчитися лише в нових соціальних структурах, зокрема в таких як Центр раннього розвитку дитини, який уже майже десять років функціонує і в нашому місті.

   В нашому Центрі раннього розвитку дитини  пропонують  руку допомоги досвідчені фахівці.   Батьки навчаються  на лекційних та практичних заняттях, семінарах - тренінгах, клубах спілкування, круглих столах, відеолекторіях. Спеціалісти Центру: психолог, логопед, дефектолог, педагоги, музичні керівники через діагностику та тестування, консультації та спостереження  вивчають кожну сім’ю, кожну дитину і намагаються допомогти батькам знайти індивідуальний підхід до своєї дитини, складають програми розвитку, навчають здійснювати гармонійний і всебічний розвиток кожної особистості. Лише в Центрі раннього розвитку можна отримати професію «спеціаліста з виховання власної дитини».

      Спеціалісти РЦРРД  вирішили дізнатися у представників молодих родин,  якому виховуванню дітей надають перевагу старокостянтинівці: батьківському, бабусиному, державному чи за допомогою  нянь; які труднощі виникають у батьків після народження дитини, звідки вони отримують інформацію про виховання дитини».

     Всього в  дослідженні взяло участь 100 респондентів. За результатами опитування понад 75% молодих сімей вважають, що їм бракує психолого-педагогічних знань, не вистачає тверезої, неупередженої точки зору, думки зі сторони і вони зазначають необхідність їх отримання на сторінках фахових видань, за допомогою телепередач та  консультацій спеціалістів.                                             

 49 %  респондентів відчувають труднощі у вихованні своєї дитини, 86 % батькам потрібні додаткові знання про виховання дитини, 41%  вважають, що гарно виховати людину може тільки сім’я, лише 11 %  надають перевагу дитячому садочку і 39 % рахують, що вихованням дітей одночасно повинно займатися дитячий садочок і сім’я. Багатьом відповідачам достатньо свого досвіду та досвіду їхніх батьків, але є й такі, що намагаються отримати ще більше інформації про виховання своєї дитини за допомогою ЗМІ та книг. Загалом лише 75% усвідомлювали необхідність підготовки до народження дитини і більшість з них вбачає підготовку лише до пологів а не до вагітності. Сім’ям, які відвідують РЦРРД  подобається як поставлена робота в ньому, а саме:  навчальні заняття, лекційні заняття, діагностика, корекційні заняття, семінари-тренінги, клуби спілкування, послуги інформаційної та ігрової баз Центру.

alt

 Пальонко Світлана (Софійка, 2 р.)

На питання: «Чи виникають у вас труднощі при вихованні своєї дитини?» відповіла: «Незважаючи на те, що я сама педагог, труднощів у вихованні дитини виникає дуже багато. І мені не вистачає власного досвіду і досвіду моїх батьків. Тому й ходжу в РЦРРД, щоб ще більше чогось дізнатись, отримати допомогу та деякі поради» 

alt

 

Світлана Вітошко (Данило, 1р. 5 міс.)

На запитання: «Чи потрібні вам додаткові знання про виховання дитини?» - дала таку відповідь: «Додаткові знання завжди потрібні і ніколи не завадять, адже ми не можемо знати все. А чим більше ми будемо читати книг про виховання дітей, переймати позитивний досвід від батьків, знайомих, тим легше буде нам виховувати та навчати своїх дітей».

 

alt

Деркач Ірина (Дарина, 1р. 5 м.)

На питання: «Хто найбільше займається вихованням  дитини у вашій сім’ї?» відповіла: «Найбільше займаюсь вихованням Даринки я, допомагає чоловік та рідні. Але хотілось би, щоб допомагали і справжні спеціалісти. Також завжди намагаюсь отримати якісь додаткові знання про виховання дитини. Черпаю інформацію із книг, ЗМІ».

 

 

alt

Гринчишина Марина (Назарій, 1,6 р.)

На питання про РЦРРД відповіла: «Уже другий рік разом зі своїм синочком ходжу в Центр раннього розвитку дитини.  І мені дуже подобається як поставлена робота в ньому. І вважаю, що правильно виховати дитину може не тільки сім’я, а й навчальний заклад, де працюють спеціалісти з виховання та навчання дітей».

 

 

alt

Іванова Оксана (Костя, 2р. 7м.)

На запитання про необхідність підготовки до народження дитини відповіла, що підготовку потрібна, але  вбачає її лише до пологів а не до вагітності. Із задоволенням ходжу із сином в РЦРРД. Адже там ми можемо дізнатись багато чого нового для себе, поспілкуватись із іншими людьми».

 

alt

Мартем’янова Ганна (Максим, 2 р.)

На питання: «Хто, на вашу думку,  зможе правильно виховати  Вашу дитину: сім’я чи навчальний заклад,  дала таку відповідь: «Вважаю, що виховувати правильно можеяк сім’я так і навчальний заклад. Крім того, що в навчальному закладі дитина багато чого дізнається, він корисний і тим, що малятко набуває досвіду спілкування з однолітками, дорослими. А це дуже важливо, адже ми живемо серед людей».

 

Ми запрошуємо усіх бажаючих в Регіональний Центр раннього розвитку дитини за адресою: вул. Софійська, 5. Телефони для зв’язку:4-22-73, (0985865684).

 

                                                      

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.