До уваги мешканців Старокостянтинівської міської територіальної громади!

Повідомляємо, що відповідно до розпорядження міського голови  «Про утворення тимчасової комісії для здійснення контролю за недопущенням спалювання сухої рослинності або її залишків, побутового сміття» на території громади проводяться рейдові обстеження населених пунктів щодо моніторингу випадків виявлення та недопущення самовільного випалювання рослинності або її залишків, побутового сміття.

Під час рейдів  та обстежень території громади проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями громади щодо належної утилізації залишків рослинності, заборони спалювання сухої трави, пожнивних решток, залишків рослинності городніх культур, про що також проінформовано старостинські округи та агропідприємства,  адже саме із спалюванням сухостою на полях починається більшість лісових  пожеж  та пожеж на торфовищах. 

Забороняється проводити спалювання залишків сухої рослинності на території власних домогосподарств, прилеглих територіях, розпалювання  багаття в лісах та лісосмугах, спалювання  очерету, сухої трави, пожнивних залишків, стерні тощо.                                                                          

Нагадуємо, що відповідно до  статті 113 Кримінального кодексу України  «Диверсія»,  до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й залишків сухої рослинності.                                                                                

При виявленні загоряння  особи, причетні до  підпалу, власники земельних ділянок, на яких  виявлено факт спалювання,    притягуються  до відповідальності за самовільне спалювання залишків сухої рослинності за статтею 77 КУпАП, що  тягне за собою:

накладення штрафу на громадян   від 3000 грн до 6120 грн;                

на посадових осіб –  від 15300 грн до 21 420 грн.     

У випадку виявлення фактів спалювання залишків сухої рослинності, гілля, бадилля, бур’янів просимо звертатися у відділ з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою виконавчого комітету міської ради  за тел. (03854)3-01-10, а у вихідні дні та неробочий час у відділ поліції  № 1 Хмельницького районного управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області  за тел.  102.

 

5dadb8069584c348047757-1.jpg

 

 

 

 

Поділитися