Головна

 Шановні старокостянтинівці!

В четверту суботу листопада День пам’яті жертв голодоморів в Україні, день глибокої скорботи за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників.

Голодомор, що прокотився Україною трьома потужними хвилями: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, став масштабною національною трагедією та назавжди увійшов в нашу історію як найчорніші між чорними часами в історії України. Великий голод 1932-1933 років був наймасовішим і найжорстокішим. Його називають геноцидом українського народу. Це незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Старокостянтинівщина відчула на собі весь біль голоду, де кожен з нас втратив частку свого коріння.

Вся Україна і світова спільнота вшановують пам’ять жертв геноциду українського народу, у скорботі згадуємо мільйони наших земляків, яких було приречено на мученицьку голодну смерть лише за те, що вони були українцями. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю нашого народу з найбільш родючими землями Європи. Це була трагедія вселенського масштабу.

Надзвичайно дорогою ціною наш народ заплатив тоді за право жити на рідній землі. І знову ми платимо кров’ю і життями за нашу волю. А ворог все той же і з тими ж імперськими амбіціями. Однак росію чекає прощання з ілюзіями. Україна вистоїть і переможе! Україна відродиться! Ми постанемо дійсно державотворчою, цивілізованою, культурною нацією! І це – нестримний процес животворення, очищення нашого життя, будівництва оновленої країни. Запорукою нашої перемоги є непохитна єдність українського народу. Україна змінює світ, і показує – що є добро, а що є абсолютне зло. Навіть за найтемніших часів Україна вміла зберегти своє серце і свою душу. Так було в моторошні часи голодоморів. Так є і нині.

Вшановуючи День пам’яті жертв голодоморів, схилімо голови, пом’янімо душі безневинно убієнних жертв тих голодоморів тихою молитвою і поминальною свічею. Вічна їм пам’ять! Нехай Господь прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі й надії та дасть сил на утвердження тієї держави, про яку мріяли наші батьки, діди і прадіди, де головною цінністю стане життя і свобода кожного громадянина.

З повагою,
міський голова                                                 Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                            Олександр СТЕПАНИШИН

 памятаємо

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.