Головна

14.10.2014 року в приміщенні Старокостянтинівського центру зайнятості відбувся семінар -тренінг «Методичні рекомендації щодо надання першої психологічної допомоги сім ям , дітям, які перебували у зоні збройного конфлікту» з спеціалістами центру зайнятості.  Тренери, директор Кризового центру Васьковецька А. В та головний спеціаліст – психолог центру соціальних служб  Дублянська Л.М , надали інформацію щодо психологічної травми, посттравматичного синдрому і шляхи надання першої психологічної допомоги.


На жаль, надзвичайні ситуації є частиною нашого повсякденного життя. У світі відбуваються різні трагічні події: війни, стихійні лиха, аварії, пожежі і міжособистісне насильство. Переселенцями можуть бути окремі люди, сім ї і цілі спільноти. Люди втрачають будинки, близьких стають свідками насильства, руйнувань і смерті.
Такі події у тій чи іншій мірі впливають на кожного, проте спектр можливих реакцій і емоцій вельми широкий. Багато хто відчуває себе враженим, вибитим з колії або не розуміє, що відбувається. Люди відчувають страх або тривогу, можуть впасти в заціпеніння або апатію.
На тренінгу розглядалося питання надання першої допомоги населенню, яке постраждало внаслідок збройного конфлікту,   розв язання проблем із психотравмою та навчанням фахівців методам діагностики та психокорекції. Людям важливо більше знати про психологічну травму, посттравматичний синдром і шляхи надання першої допомоги, бо , на жаль, травма є частиною життя.

 

Головний спеціаліст психолог
центру соціальних служб для сім ї,
дітей та молоді
 Дублянська Л. М

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.