Головна

21 листопада 2019 року у місті відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи і 6-ї річниці початку Революції Гідності. На Меморіальному комплексі відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятних знаків, до панно «Навіки в пам’яті нашій» за участю громадськості, працівників виконавчого комітету міської ради, священиків, підприємств, установ, організацій міста. 

Також відбулося покладання квітів до меморіальних дошок та могил Герою України, Герою Небесної Сотні Сергію Бондарчуку, загиблим учасникам АТО.

По обіді в 42 ГБО до відзначення Дня Гідності і Свободи України відбувся тематичний вечір, присвячений Героям України «Україна – країна гідності і свободи».

Зі святом Дня Гідності та Свободи жителів міста привітав міський голова Мельничук Микола Степанович. У своїй промові він згадав старокостянтинівців, які були учасниками Революції Гідності та запросив їх на сцену. Кожному з них міський голова вручив цінні подарунки. Учасники заходу поринули у спогади про буремні події Революції Гідності 2013-2014 років, про нашого земляка Бондарчука Сергія Михайловича, який став Героєм України, Героєм Небесної Сотні, що загинув 20 лютого 2014 року рятуючи поранених на вулиці Інституцькій в місті Києві та Небесну Сотню.

Військові капелани Настоятель Храму Святої Тройці Митрофорний протоієрей Степан та Настоятель парафії Святої Рівноапостольної Княгині Ольги Української Греко-Католицької церкви ієрей Юрій провели спільну молитву за загиблими.

 Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять героїв, що ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності, які загинули у зоні АТО за свободу і територіальну цілісність України.

У заході брали участь артисти міського будинку культури, 42 ГБО, танцювальні колективи та учні шкіл міста

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.