Головна

Увага! Пероральна вакцинація тварин!

лл.jpg

     Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей. Хвороба уражає центральну нервову систему з ознаками поліоенцефаломіеліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю.

    Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та безпритульні тварини, однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

    Напружена епізоотична ситуація в Україні щодо сказу потребує дієвих заходів з профілактики і боротьби з цією хворобою. У зв’язку зі стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом природного типу займає пероральна імунізація диких тварин.

    Старокостянтинівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомляє, що з 06 вересня 2021 року у Хмельницькій області заплановано розпочати осінню кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу із застосуванням авіатранспорту. Визначене місце посадки та зльоту літаків – КП “Аеропорт Хмельницький”.

    Розповсюдження вакцини відбуватиметься над польовими та лісовими угіддями області поза територіями населених пунктів, болотами, водоймищами, - авто та залізничними шляхами.

    При цьому будуть застосовуватись спеціальні принади із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, які безпечні для людей та інших тварин.

    Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

  • Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні
  • Не виділяє вакцинний вірус зі слиною
  • Безпечна для інших тварин
  • Безпечна для людини і природного середовища
  • Стабільна в польових умовах

        Звертаємось до мешканців територіальних громад з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.