Головна

DSC 0090

21 листопада, коли наша країна відзначає День Гідності і Свободи, на фасаді Григорівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів встановили меморіальну дошку на честь Героя російсько-української війни і випускника школи — Іллі Обозюка.

DSC 0058

DSC 0065

DSC 0077

DSC 0079

Відкрили пам’ятний знак захиснику та своєму синові, що трагічно загинув, виконуючи обов’язок перед Батьківщиною, батьки Іллі —  Людмила Сергіївна і Микола Миколайович.

DSC 0083

DSC 0087

Обозюк  Ілля Миколайович народився 2 серпня 2002 року. Шкільну дорогу  Ілля  розпочав у  Григорівській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів, коли у  вересні 2008 року пішов до 1 класу. Веселим та енергійним  запам’ятали його вчителі та однокласники. Ще змалку  полюбив музику та охоче навчався грі на баяні у музичній школі  Старокостянтинова. Юнак  мріяв стати військовим, як і тато. Йому завжди подобалося вивчати  різні види зброї. Деяку він навіть відтворював із паперу у реальному розмірі. Після 8 класу вступив до Кам’янець-Подільського ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою. Ілля сумлінно навчався, брав участь у літературних  конкурсах,  любив  футбол, грав у оркестрі. Після закінчення ліцею вступив  до Національної академії Національної гвардії України м. Харкова. У березні 2023 року нагороджений пам’ятною медаллю «За оборону міста-героя Харків». У званні  лейтенанта направлений для проходження служби у Вінницьку 14 штурмову бригаду Нацгвардії «Червона Калина». Далі — у Дніпро, а згодом шлях завів юнака у Горіхово Запорізької області. Він познайомився з багатьма людьми, знайшов справжніх друзів, побратимів.  А вже 25  червня 2023 року під час виконання службових обов'язків Ілля Обозюк трагічно загинув у селищі  Комишуваха Запорізької області. У свої вічних 20 років він чесно та справедливо став на захист Батьківщини, лишившись янголом серед людей…

Зі словами скорботи, співчуття і живих спогадів до усіх присутніх звернулася директорка школи Алла Соколовська, яка із жалем підсумувала: «Це вже шоста пам’ятна дошка на стіні нашої школи, що знову і знову нагадує  про війну і втрачені молоді життя хлопців, яких ми усі знали. Їхній подвиг є свідченням бажання жити у вільній та демократичній державі».

DSC 0093

Заступник міського голови Микола Кошик наголосив на короткому, але такому наповненому й цілеспрямованому життєвому шляху Іллі Обозюка. Адже хлопець із дитинства мріяв стати військовим, і віддав Батьківщині сповна свій хист, а наступним поколінням став зразком військової звитяги і прикладом для наслідування.

DSC 0101

Начальник управління освіти Анатолій Пасічник і староста Григорівського старостинського округу Іван Гаєвський зверталися насамперед до батьків захисника. Невимовний біль втрати пошрамував серця матері і батька, а кожен із нас у невимовному боргу перед ціною вчинку Ілюшші, як його називали у школі і серед близьких за світле серце і добрі справи.

DSC 0106

DSC 0117

Наприкінці заходу отець Андрій освятив дошку полеглого оборонця.

DSC 0125

Так увічнюється пам’ять про тих, хто залишився у величному строю Героїв. Пам’ятатимемо, шануватимемо і обов’язково переможемо!

DSC 0104

DSC 0131

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.