Головна

8 травня Старокостянтинівська громада вшановувала борців із нацизмом та жертв війни. До пам’ятних знаків на території Меморіального комплексу покладали квіти — керівництво виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, представники підприємств, установ та організацій, мешканці громади.
Відповідно до розпорядження міського голови за ініціативність, енергійність, активну життєву позицію і з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні грамотами виконавчого комітету міської ради нагороджено:
- Чайку Івана Антоновича - учасника бойових дій Другої Світової війни;
- Шахрай Клавдію Іванівну - члена організації ветеранів Старокостянтинівської міської територіальної громади.

p_5.jpg

p_2.jpg

p_3.jpg

8 травня в Україні відзначають День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Цього дня в 1945 році нацистська Німеччина підписала Акт про капітуляцію перед союзниками з Антигітлерівської коаліції: США, Британією, СРСР та Францією. Друга світова війна стала одним з наймасштабніших збройних конфліктів в історії людства: загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Втрати українців у Другій світовій – 5 мільйонів цивільних та 3 мільйони військових.
Нині Україна знову воює з агресором. Російська Федерація, яка поєднала ознаки нацистського та комуністичного тоталітарних режимів, після років гібридної агресії, вдалася до відкритої повномасштабної війни. Наша боротьба, яка триває з 2014-го, неодмінно завершиться перемогою над рашизмом. Адже Україна на противагу Росії втілює цінності свободи, поваги до прав людини та демократії, які стали наріжними для міжнародного порядку після Другої світової війни.

 p_1.jpg

p 7

p 8

p 12

p 10

p 11

p 13

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.