Головна

Так, станом на 31.10.2023 р. кількість осіб, які захворіли на грип,  ГРВІ та з підозрою на  Covid-19 склала 467 осіб, в тому числі :

  • Діти — 250 осіб (переважно діти віком 5-14 років – 130 осіб);
  • Дорослі — 217 осіб.

Кількість осіб, які наразі перебувають на амбулаторному лікуванні (тобто, лікуються вдома під постійним наглядом сімейного лікаря)  з підтвердженим діагнозом Covid-19 знизилася до 10 осіб. Серед хворих з діагнозом Covid-19 дітей немає. Пацієнтів з тяжким перебігом захворювання лікарі ЦПМСД направляють на лікування в стаціонар під цілодобовий нагляд медпрацівників.

Для встановлення діагнозу Covid-19 медичні працівники центру ПМСД використовують експрес-тести. Так жовтень було використано 1 157 тестів, 60 з яких виявилися позитивними.

Наразі в Хмельницькій області є вакцина від Covid-19. КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» також отримав вакцину для проведення щеплень населенню від Covid-19. Нагадуємо, що вакцинація проти Covid-19 є безкоштовною. Для проведення щеплення необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

В аптечній мережі доступна вакцина для імунізації від грипу. Якщо Ви маєте бажання придбати вакцину в аптеці, то насамперед необхідно звернутися до свого сімейного лікаря для отримання сумки-холодильника, що забезпечить непереривність холодового ланцюга при транспортуванні вакцини. Разом з вакциною працівники аптек мають надати сертифікати якості та чек. Після цього пацієт з вакциною та пакетом документів повертається до сімейного лікаря, де йому проводиться імунізація та вносяться відповідні дані в медичну картку пацієнта.

Якщо у вас з`явилися прояви вірусного захворювання — не зволікайте та не займайтеся самолікуванням, звертайтеся до свого сімейного лікаря.

Аби уникнути захворювання дотримуйтеся основних правил: 

  • ретельно мийте та дезінфікуйте руки;
  • уникайте переохолоджень;
  • вживайте продукти, що містять вітаміни (найбільше вітамінів міститься в темно-зелених, жовтих і червоних овочах і фруктах);
  • уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

Бережіть себе та своїх рідних!

Медичний колектив КНП Старокостянтинівський ЦПМСД

З повагою, директор Швець А. І.

     та медичний колектив КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.