Головна

 Uborka pridomovoj territorii i uchastka Odessa

Відділ з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою наголошує про необхідність наведення порядку на прилеглих до домоволодінь територіях

Облаштування території населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади – один з пріоритетів її розвитку. Адже благоустрій є не лише візитівкою громади, а і створює комфортні умови для проживання її мешканців. 

Звертаємося до мешканців громади про необхідність:

  • проведення благоустрою прилеглих до домоволодінь територій (від паркану до проїжджої частини) – прибрати садові відходи (гілля, листя, бур’ян), будівельні матеріали та відходи (пісок, щебінь, відсів, бетонні блоки та цеглу, дрова тощо), своєчасно здійснювати скошування бур’янів на своїх земельних ділянках та прилеглих до земельних ділянок та домоволодінь територіях;
  • обрізати гілля дерев та кущів, що нависають з приватних земельних ділянок на троту3ари та проїжджі частини доріг та заважають пішоходам, погіршують огляд та рух транспорту, перешкоджають проїзду спецтранспорту та з метою попередження розростання гілля в лініях електропередач;
  • виконувати земляні, будівельні, ремонтні, монтажні та інші роботи на землях комунальної власності лише на підставі дозволу виконавчого комітету міської ради.       

  На прилеглих до домоволодінь територіях категорично забороняється:

  • складувати та утримувати будівельні матеріали (цеглу, пісок, труби, стовпи, панелі, щебінь, ґрунт, глину);
  • солому, гній, жом, хмиз, каміння, гілки ;
  • побутові відходи і сміття;
  • копати ями і канави без дозволу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради;
  • вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, листя;
  • спалювати сміття на вулицях, прилеглих присадибних ділянках приватних домоволодінь та прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій; влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на  прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора); стоянка транспортних засобів на газонах; самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів; відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами; несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість; зливання господарських стоків у стічні канави тощо.

Дотримання правил благоустрою також передбачає належне поводження з побутовими відходами. Забороняється вивезення великогабаритних відходів, ремонтного сміття, листя та гілля дерев у невстановлені для цього місця.

Шановні мешканці громади! Дотримуйтеся Правил благоустрою населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади.

Дякуємо мешканцям нашої громади, котрі утримують в належному стані територію, прилеглу до домоволодінь та мешканцям, які почали наводити лад!

Турбота про чистоту та благоустрій нашої громади – справа кожного мешканця!

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.