🏗️Прозоре будівництво: підсумки роботи ЄДЕССБ за 2023 рік
Уже понад три роки українці будують без хабарів та паперової тяганини завдяки Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ).
Як було❓
Люди роками не могли отримати дозволи на будівництво — паперові документи губили, підроблювали чи гальмували їх розгляд заради хабарів.
Як стало❓
🔸Уся будівельна документація створюється виключно в е-системі. Усі процеси відбуваються онлайн, а кожна дія фіксується. Тож якщо хтось пробує шахраювати, це одразу видно.
🔸100% будівельних послуг доступні онлайн на порталі Дія. За рік ними скористалися понад 48 тисяч громадян. Ключові цифри роботи ЄДЕССБ за 2023-й дивіться на графіці.
У ЄДЕССБ також з’явився новий функціонал. Тепер на порталі можна:
✅завантажити файли з деталізованими даними про кошторис об’єктів, які зводять за державні чи публічні кошти👉 кожен може дізнатися вартість видів робіт та матеріалів і проконтролювати витрату коштів.
✅переглянути відомості про спеціальне майнове право 👉 це дає змогу перевірити майбутні обʼєкти нерухомості та дізнатися всю необхідну інформацію про їх будівництво.
Портал став основним інструментом громадського контролю за забудовою. Його відвідали 1,6 млн людей.
Робимо все, щоб ви могли будувати прозоро та ефективно!🙌
Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури й Міністерства цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.
 
415036549_756921263143859_5865019536687051912_n.jpg