Рішення ради

УКРАЇНА
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКА МІСЬКА РАДА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ЧОТИРНАДЦЯТА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я
від «15» листопада 2011р. № 12 м. Старокостянтинів

Відповідно статті 47 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, статті 69 Бюджетного кодексу України та керуючись пунктом 25 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” міська рада

вирішила:
               
1.    Утворити в складі бюджету міста фонд охорони навколишнього природного середовища та затвердити Положення про нього (додається).
2.    Установити, що головним розпорядником коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища є виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови, начальника фінансового управління виконавчого комітету міської ради Камінську В.К. та постійну комісію міської ради з питань будівництва, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (голова комісії – Тарасюк В.Я.).

Міський голова       Микола Мельничук

 

Додаток
до рішення 14 сесії міської ради
від 15.11.2011р. №


ПОЛОЖЕННЯ
про міський фонд охорони навколишнього природного середовища

1.    Міський фонд охорони навколишнього природного середовища (далі - міський фонд) є складовою частиною спеціального фонду міського бюджету, який утворюється з метою фінансування природоохоронних заходів та заходів, пов”язаних з раціональним використанням і збереженням природних ресурсів (далі – природоохоронні та ресурсозберігаючі заходи), у тому числі наукових досліджень з цих питань, а також заходів, спрямованих на зниження негативного впливу (забруднення) на навколишнє природне середовище.
2.    Міський фонд формується за рахунок:
-    частини екологічного податку згідно з законом;
-    частини грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, згідно з чинним законодавством;
-    цільових та інших добровільних внесків підприємств, установ, організацій та громадян.
3.    Кошти міського фонду використовується відповідно до Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року №147 (зі змінами і доповненнями) згідно з Переліком природоохоронних заходів на відповідний рік (далі – Перелік). Перелік формується Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області в обсязі прогнозованих надходжень коштів до міського фонду за основними напрямками використання і затверджується міською радою в установленому порядку.
4.  Для включення природоохоронного заходу до Переліку природоохоронних заходів на відповідний рік підприємства, організації, громадські та інші зацікавлені установи подають в міську раду пропозиції щодо виділення коштів на здійснення природоохоронних заходів та ряд документів, а саме:
-  обгрунтування щодо визначення екологічної проблеми з підтвердженням відповідності Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року  № 147 із змінами і доповненнями;
-    кошторис витрат, які пропонуються здійснити за рахунок коштів міського фонду для реалізації заходу, в цінах поточного року;
-     затверджену проектно-кошторисну документацію (для капітальних видатків);
-    позитивний висновок державної екологічної експертизи (для капітальних видатків);
-    кількісні та/або якісні характеристики запропонованого до виконання заходу (у разі виконання заходу в попередні роки);
-    відомості про обсяги виконання робіт та освоєні кошти (для капітальних видатків);
-    інші документи, що стосуються цього природоохоронного заходу.
Виконавчий комітет міської ради подає пропозиції та відповідні документи Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області щодо Переліку природоохоронних заходів на відповідний рік по місту Старокостянтинів. 
5. Подавачі пропозицій в особі керівника несуть персональну відповідальність за достовірність та повноту інформації, яка міститься в запитах та документах, що додаються відповідно до п.4 цього Положення.
6.    Залишок коштів міського фонду за станом на 01 січня поточного року може спрямовуватись окремим рішенням міської ради на фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів.
7.    Контроль за цільовим та ефективним використанням коштів міського фонду здійснюють у межах своїх повноважень органи, на які згідно із чинним законодавством покладені такі функції.


Секретар міської ради                                                                     О. Степанишин


 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.