Рішення ради
УКРАЇНА
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКА МІСЬКА РАДА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
П'ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я
від «16» грудня 2011р. № 18 м. Старокостянтинів

 


З метою врегулювання порядку проведення аукціонів з продажу земельних ділянок у м. Старокостянтинові та керуючись ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила:

 

Внести зміни та доповнення до рішення 12 сесії міської ради від 16.09.2011 року №11 «Про затвердження Тимчасового положення про порядок проведення аукціонів з продажу земельних ділянок у м.Старокостянтинові», а саме: викласти Тимчасове положення про порядок проведення  аукціонів з продажу
земельних ділянок у м. Старокостянтинові в новій редакції (додається).

 

Міський голова       Микола Мельничук

 

Додаток
до рішення 15 сесії міської ради
від 16.12.2011р. № 18

 

Тимчасове положення про порядок проведення аукціонів
з продажу земельних ділянок у м. Старокостянтинові
(нова редакція)

Вступ

Тимчасове положення про порядок проведення аукціонів з продажу земельних ділянок у м.Старокостянтинові (далі – Положення) розроблене відповідно до Конституції України, Земельного кодексу України, Господарського та Цивільного кодексів України, Бюджетного кодексу України, Законів України „Про місцеве самоврядування в Україні", „Про оцінку землі", „Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність", постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2002р. №1531 „Про експертну грошову оцінку земельних ділянок" та постанови Кабінету Міністрів України від 16.05.2002 р. №648 „Про затвердження Положення про технічний паспорт земельної ділянки, яка виставляється на земельні торги", наказу Держкомзему України від 16.03.1999 року №25 „Про затвердження Положення про технічний паспорт земельної ділянки несільськогосподарського призначення", інших нормативно-правових актів з питань регулювання земельних відносин в Україні.
1.Загальні положення

1.1.У цьому Положенні наведені нижче терміни застосовуються у такому значенні:
Земельний аукціон - форма конкурентного продажу земельних ділянок, відповідно до якого право власності на земельну ділянку набуває той учасник земельного аукціону, який запропонує найбільшу ціну за земельну ділянку відповідно до її цільового призначення.
Земельна ділянка - частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами.
Об'єкт аукціону - окрема земельна ділянка, що призначена для продажу на земельному аукціоні суб'єктам підприємницької діяльності під забудову або інший спосіб використання земельної ділянки.
Лот - об'єкт аукціону, якому надається свій номер і який оголошується ліцитатором під час проведення аукціону.
Ліцитатор - ведучий аукціону, який знає порядок і володіє технікою проведення земельного аукціону.
Організатор земельного аукціону (далі – Організатор) - Старокостянтинівська міська рада в особі міського голови.
Уповноважена особа Організатора – секретар міської ради, керуючий справами виконавчого комітету міської ради.
Виконавець земельного аукціону - юридична особа, яка має дозвіл (ліцензію) на проведення земельного аукціону, досвід проведення земельних аукціонів та уклала відповідний договір на проведення земельного аукціону із організатором земельного аукціону.
Заявник - суб'єкт підприємницької діяльності (далі - СПД), який у встановлений цим Положенням термін подав заяву на участь у земельному аукціоні.
Учасник аукціону - заявник, який оплатив реєстраційний та гарантійний внески та уклав із організатором земельного аукціону Договір про умови участі у земельному аукціоні, і зареєструвався перед початком проведення земельного аукціону.
Уповноважена особа заявника - особа, яка діє в інтересах заявника на підставі належним чином оформленого доручення.
Стартова ціна земельної ділянки - ціна, що затверджена Старокостянтинівською міською радою та формується на базі експертної оцінки земельної ділянки, і не може бути меншою за неї.
Мінімальна ціна продажу земельної ділянки - ціна, що формується на основі звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки та затверджена Старокостянтинівською міською радою.
Ціна продажу земельної ділянки - фактична ціна її реалізації на аукціоні, яка дорівнює ціні, що була запропонована учасником-переможцем земельного аукціону і яка не може бути меншою від мінімальної ціни продажу земельної ділянки.
Реєстраційний внесок - внесок, який заявник сплачує за реєстрацію його як учасника земельного аукціону, розмір якого встановлюється Виконавцем земельного аукціону і не може перевищувати трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Гарантійний внесок - завдаток у грошовій формі, який має сплатити заявник до подання заяви на участь у земельному аукціоні, розмір якого встановлюється організатором аукціону і становить 10 відсотків від стартової ціни відповідної земельної ділянки.
Продавець земельної ділянки – Старокостянтинівська міська рада, яка діє у межах повноважень, визначених чинним законодавством України.
1.2. Положення визначає організаційно-правові засади і порядок проведення
земельних аукціонів з продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення у
власність СПД.
1.3. Об'єктами земельних аукціонів відповідно до цього Положення є земельні
ділянки, що включені до переліку земельних ділянок, який попередньо затверджується
Старокостянтинівською міською радою.
Дія цього положення не поширюється на:

  1. проведення земельних аукціонів у разі приватизації об'єктів незавершеного будівництва разом із земельними ділянками;
  2. відчуження земельних ділянок, які належать фізичним особам та юридичним особам на правах приватної власності, шляхом проведення аукціону за рішенням суду;
  3. придбання земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб;
  4. придбання громадянами земельних ділянок для індивідуального, дачного і гаражного будівництва, садівництва і городництва;
  5. придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
  6. Земельні ділянки, призначені для продажу на земельних аукціонах, не повинні мати будь-яких правових обмежень і мають бути вільними від прав третіх осіб на цю земельну ділянку.
  7. Якщо земельна ділянка чи її частина, що надана суб'єктам господарської діяльності на праві постійного користування чи оренди, призначається відповідно до планувальної документації для забудови, то така ділянка чи її частина може бути продана через аукціон, якщо землекористувач чи орендар добровільно відмовляється від придбання у власність такої ділянки.
  8. Покупцями земельних ділянок на земельному аукціоні можуть бути суб'єкти підприємницької діяльності.
  9. Рішення про продаж земельних ділянок на земельному аукціоні затверджує Старокостянтинівська міська рада на підставі подання відділу з питань регулювання земельних відносин.
  10. Організатор земельного аукціону має право відмовитися від його проведення по конкретній земельній ділянці не пізніше, ніж за 10 днів до його проведення з обов'язковою публікацією офіційної інформації про скасування земельного аукціону із зазначенням причини скасування у газеті міської ради „Наше місто".
  11. Організатор земельного аукціону укладає із Виконавцем земельного аукціону договір на проведення земельного аукціону з урахування типового договору на проведення земельного аукціону (додаток 1).

У разі невиконання умов договору виконавець земельного аукціону втрачає право на проведення наступних земельних аукціонів.
1.10. Оплата Виконавцю за проведення земельного аукціону здійснюється Переможцем аукціону відповідно до умов Типового договору на проведення земельного аукціону, укладеного між Організатором та Виконавцем.
1.11. Контроль за підготовкою та проведенням земельних аукціонів здійснює заступник міського голови.

2. Аукціонна комісія

2.1. З метою оперативного вирішення питань, які виникають під час підготовки та
проведення земельних аукціонів Старокостянтинівська міська рада своїм рішенням утворює постійно діючу аукціонну комісію, до складу якої входять: заступник міського голови, голова постійної комісії Старокостянтинівської міської ради з питань будівництва, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, начальник управління Держкомзему у м.Старокостянтинів Хмельницької області, завідувач відділу з питань регулювання земельних відносин, інші посадові особи виконавчого комітету міської ради, а також по одному депутату міської ради від кожної депутатської фракції.

  1. Засідання аукціонної комісії проводяться у міру необхідності, а також, в обов'язковому порядку, під час проведення земельного аукціону. У такому випадку засідання відкривається до початку земельного аукціону та закривається після його закінчення.
  2. Аукціонна комісія здійснює контроль за проведенням земельних аукціонів і має наступні повноваження:
  3. здійснює нагляд за порядком подання та прийняття документів, поданих заявниками;
  4. знімає з аукціону об'єкт аукціону у разі виявлення порушень порядку підготовки та проведення аукціону, встановлених цим Положенням;
  5. припиняє аукціон у випадку порушення Виконавцем земельного аукціону або ліцитатором відповідних договорів;
  6. складає протоколи у випадку, коли Учасник-переможець земельного аукціону відмовився від підписання Протоколу земельного аукціону;
  7. приймає рішення про поновлення торгів по об'єкту у випадку, коли Учасник-переможець земельного аукціону відмовився від підписання Протоколу земельного аукціону;
  8. ставить перед Старокостянтинівською міською радою питання про визнання у встановленому законом порядку недійсними результатів аукціону по тому лоту, після продажу якого були виявлені порушення.
  9. Засідання аукціонної комісії веде її голова. За відсутності голови комісії засідання веде один із заступників голови комісії або її секретар. Засідання комісії правомочні при умові присутності не менше половини її складу. Рішення аукціонної комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість від присутніх на засіданні.
  10. У разі, коли голоси розділились порівну, прийнятим вважається рішення, за яке голосував головуючий на засіданні.
  11. Члени аукціонної комісії зобов'язані не допускати конфлікту інтересів. У випадку, якщо під час проведення торгів щодо конкретної земельної ділянки виникає конфлікт інтересів з боку будь-якого члена комісії, який пов'язаний майновими чи родинними відносинами із учасником земельного аукціону, він зобов'язаний заявити про це та пояснити суть конфлікту інтересів. Його участь у роботі аукціонної комісії призупиняється на час проведення торгів щодо цієї земельної ділянки.

2.7. У разі виявлення конфлікту інтересів у будь-якого члена аукціонної комісії після проведення аукціону, цей член комісії підлягає виведенню з її складу на підставі відповідного рішення міської ради, прийнятого на черговій сесії.

3. Підготовка до проведення земельних аукціонів

3.1. Робота з підготовки земельних аукціонів передбачає:
- формування переліку земельних ділянок, які передбачається продати на земельному аукціоні;

  1. підготовку організаційно-розпорядчої та технічної документації щодо проведення земельного аукціону;
  2. виготовлення технічних паспортів земельних ділянок, які є об'єктами аукціону;
  3. публікацію інформаційного повідомлення про проведення земельного аукціону;
  4. прийняття заяв на участь в аукціоні;
  5. укладання договорів із заявниками про умови участі в аукціоні.

3.2. Перелік земельних ділянок, що призначені для продажу на земельному аукціоні,
формує відділ з питань регулювання земельних відносин.
До затвердження Старокостянтинівською міською радою переліку земельних ділянок, що призначені для продажу на земельному аукціоні (далі - Перелік), має бути проведено вибір та погодження місця розташування земельної ділянки з визначенням містобудівних, екологічних, санітарних та інших вимог щодо її використання.

  1. Земельна ділянка може бути виставлена на земельний аукціон лише після визначення її меж в натурі (на місцевості) та закріплення меж межовими знаками, а також після виготовлення технічного паспорту земельних ділянок .
  2. Після затвердження Переліку Старокостянтинівська міська рада в особі міського голови замовляє технічний паспорт кожної земельної ділянки, яка виставляється на земельний аукціон (далі - технічний паспорт). Видатки, пов'язані із вибором та погодженням місця розташування земельної ділянки, складанням технічного паспорта, а також технічної документації, що додається до паспорта, проводяться за рахунок коштів міського бюджету.
  3. Зміст, порядок підготовки і затвердження технічного паспорта визначається Положенням про технічний паспорт земельної ділянки, яка виставляється на земельні торги, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2002р. №648.
  4. На підставі рішення Старокостянтинівської міської ради про затвердження стартових цін земельних ділянок Виконавець земельного аукціону не пізніше, як за 30 календарних днів до дати проведення аукціону, оприлюднює у газеті міської ради „Наше місто" офіційну інформацію про виставлення земельних ділянок на земельний аукціон.
  5. Офіційна інформація про виставлення земельних ділянок на земельний аукціон має включати такі відомості:
  6. місцезнаходження земельної ділянки;
  7. розмір земельної ділянки;
  8. цільове призначення земельної ділянки;
  9. стартову ціну;
  10. умови участі в аукціоні;
  11. суму гарантійного та реєстраційного внесків;

- час та місце проведення аукціону ;
- наявність інженерно-транспортної інфраструктури;
- вартість інформаційного пакету;
- назву, адресу установи, прізвище, посаду та номер телефону особи, у якої можна ознайомитись із технічним паспортом земельної ділянки.

  1. Виконавець аукціону не пізніше, як за 30 календарних днів до дати проведення аукціону, має розмістити на тих земельних ділянках, які пропонуються для продажу, щити з офіційною інформацією про земельні ділянки, запропоновані для продажу на аукціоні.
  2. З моменту оприлюднення офіційної інформації Виконавець аукціону надає можливість особам, які бажають взяти участь в аукціоні, придбати за ціною, що встановлюється Виконавцем, інформаційний пакет учасника аукціону та надає безкоштовні консультації з питань проведення земельного аукціону.

3.10. Інформаційний пакет має включати:

  1. інформацію про місцезнаходження, площу та межі земельної ділянки;
  2. інформацію про цільове призначення земельної ділянки;
  3. викопіювання з генплану, схему розміщення земельної ділянки;
  4. умови використання земельної ділянки;
  5. стартову ціна об'єкта аукціону;
  6. копії висновків спеціально уповноважених органів;
  7. згоду попереднього землекористувача (при необхідності);
  8. копію цього Положення;
  9. інші інформаційні та обґрунтовуючі матеріали і документи (при необхідності);
  10. номер рахунку, відкритий для обслуговування аукціону.

3.11. Організатор та Виконавець земельного аукціону зобов'язані забезпечити рівні
умови участі в земельному аукціоні всіх заявників та дотримання конфіденційності щодо
інформації, яка міститься у заявах та доданих до них документах.
3.12. СПД, який бажає прийняти участь у земельному аукціоні, має подати
Організатору земельного аукціону заяву на участь у земельному аукціоні на кожний
об'єкт аукціону окремо, яка заповнюється українською мовою та без будь-яких
виправлень.
3.13. Заява на участь у земельному аукціоні подається у 2-х примірниках згідно із
затвердженою формою (додаток 2).
3.14. Подана заява реєструється уповноваженою особою Організатора земельного аукціону у книзі реєстрації, їй присвоюється реєстраційний номер. У книзі реєстрації
також міститься інформація про дату подання заяв, номер лоту та аукціону, на який вона
подається, а також порядковий номер заяви.
3.15. Разом із заявою юридична особа має подати наступні документи:

  1. нотаріально посвідчені копії установчих документів;
  2. витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  3. копію та оригінал платіжного документу про сплату гарантійного внеску;
  4. копію та оригінал платіжного документу про сплату реєстраційного внеску;
  5. довідку про банківський рахунок/рахунки, з яких здійснюватимуться розрахунки за придбану земельну ділянку;
  6. довідку про відсутність заборгованості щодо платежів до бюджетів усіх рівнів;
  7. довідку про відсутність заборгованості по заробітній платі;
  8. копію та оригінал документу, що посвідчує право уповноваженої особи на виконання дій, пов'язаних із проведенням земельного аукціону (у випадку необхідності).

3.16. Разом із заявою фізична особа-підприємець має подати наступні документи:

  1. витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  2. копію та оригінал платіжного документу про сплату гарантійного внеску;
  3. копію та оригінал платіжного документу про сплату реєстраційного внеску;
  4. довідку про банківський рахунок/рахунки, з яких здійснюватимуться розрахунки за придбану земельну ділянку;
  5. копія та оригінал документу, що посвідчує право уповноваженої особи на виконання дій, пов'язаних із проведенням земельного аукціону (у випадку необхідності).

Фізична особа також подає свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру фізичної особи-платника податків.

  1. Всі дії, пов'язані із заповненням та поданням заяви на участь в аукціоні, виконуються безпосередньо заявником або його уповноваженою особою.
  2. Уповноважена особа Організатора земельного аукціону під час прийняття заяви та документів перевіряє:
  3. правильність оформлення заяви на відповідність документам, що додаються;
  4. відповідність копій документів їх оригіналам;
  5. копії документів завірені заявником, або уповноваженою особою заявника.

Оригінали документів повертаються заявнику безпосередньо після закінчення перевірки.
3.19. Якщо під час перевірки заяви та поданих документів не виявлено помилок та
порушень, уповноважена особа Організатора земельного аукціону:

  1. у присутності заявника (його уповноваженої особи) реєструє заяву в книзі реєстрації заяв окремо по кожному лоту;
  2. засвідчує заяву своїм підписом та печаткою;
  3. залишає в себе оформлену заяву та копії документів, подані заявником.

3.20. Заява повертається заявнику разом із поданими документами у випадках:

  1. виявлення помилок, які впливають на зміст заяви;
  2. відсутності на момент подання заяви документів, передбачених цим Положенням;
  3. подання заяви особою, яка не має на це відповідних повноважень.

Цей перелік випадків є вичерпним.
Після виправлення виявлених помилок заявник має право подати заяву та документи повторно.

  1. Прийом заяв для участі у земельному аукціоні завершується за десять робочих днів до дня його проведення.
  2. Заявник під час подання заяви та документів має укласти із Організатором земельного аукціону Договір про умови участі у земельному аукціоні (додаток 3) по кожному лоту. Заявнику, який підписав Договір про умови участі у земельному аукціоні, а потім відмовився від участі в аукціоні або не зареєструвався як учасник аукціону, сума гарантійного внеску не повертається.
  3. Учасник земельного аукціону вправі придбати на аукціоні лише ті об'єкти, на які подані заяви. У випадку, коли заявник подає заяви на кілька лотів, до кожної з них додаються копії документів, за виключенням нотаріально посвідченої копії установчих документів юридичної особи, що подається у одному екземплярі.
  4. Зареєстрована заява, укладений і належним чином оформлений Договір про умови участі у земельному аукціоні та реєстрація у день проведення земельного аукціону є підставами для набуття заявником статусу учасника аукціону (далі - Учасник).

4. Порядок та умови проведення земельного аукціону
4.1. Земельний аукціон проводиться лише за наявності не менше двох Учасників на
кожний лот. За наявності лише одного Учасника на відповідний лот або їх відсутності
земельний аукціон визнається таким, що не відбувся.
4.2. У день проведення земельного аукціону (далі - аукціон) уповноваженою особою Організатора проводиться реєстрація заявників з метою набуття статусу Учасника. Під час реєстрації кожен заявник або уповноважена особа зобов'язаний пред'явити паспорт. Реєстрація
починається за дві години та закінчується за 30 хвилин до початку аукціону. Заявники,
які не набули статусу Учасника, до участі у аукціоні не допускаються.
4.3. Під час реєстрації заявник по кожному лоту окремо отримує аукціонний номер
(далі - номер) Учасника, під яким він буде брати участь у аукціоні, а також квиток
Учасника, в якому міститься :

  1. реквізити Учасника;
  2. адреси земельних ділянок, які пропонуються для продажу на аукціоні.
  3. Аукціон проводить ліцитатор, який діє на основі договору з Виконавцем аукціону.
  4. Аукціон починається з оголошення ліцитатором правил проведення аукціонів, штрафних санкцій до учасників, що застосовуються у разі їх порушення, а також інформації про місцезнаходження земельної ділянки, її розмір та цільове призначення, стартової ціни лота з одночасним ударом аукціонного молотка (гонга). У випадку, коли хоча б один з Учасників сповіщає одним з можливих способів про готовність придбати лот, ліцитатор збільшує стартову ціну або ціну, запропоновану Учасником, на розмір кроку аукціону, з подальшим послідовним збільшенням ціни. Значення кроку визначається за наступною шкалою:

Стартова ціна, тис. грн.

Крок аукціону, тис. грн.

До 100

2

Більше 100 до 300 включно

3

Більше 300 до 500 включно

5

Більше 500 до 1000 включно

10

Більше 1000 до 3000 включно

15

Більше 3000 до 5000 включно

20

Більше 5000 до 10000 включно

30

Більше 10000

50

  1. Якщо в ході аукціону протягом трьох хвилин після оголошення стартової ціни Учасники не виявили бажання придбати лот, ліцитатор знімає об'єкт з аукціону. Учасникам, що не підтвердили готовність придбання земельної ділянки, внаслідок чого лот був знятий з аукціону, сума гарантійного внеску не повертається.
  2. Продаж лота здійснюється не раніше оголошення ліцитатором третього кроку аукціону. У будь-якому випадку, якщо здійснено менше трьох кроків аукціону, лот знімається з аукціону, аукціон по ньому визнається такими, що не відбувся. Гарантійні внески у такому випадку повертаються лише тим учасникам, які виявили бажання придбати об'єкт аукціону при оголошенні стартової ціни або протягом перших двох кроків аукціону.
  3. Кожен з Учасників має право сповіщати про готовність купити лот двома рівноцінними способами, тобто підняти табличку з номером, що засвідчує прийняття ціни, запропонованої ліцитатором (прийняття пропозиції ціни без голосу), або без додаткових оголошень підняти табличку і одночасно оголосити свою пропозицію стосовно ціни об'єкта, яка мусить бути більшою, ніж ціна, названа ліцитатором, мінімум на один крок аукціону, але обов'язково кратною кроку (пропозиція ціни з голосу).

4.9. Якщо ціна, запропонована з голосу одним із Учасників, більша за ціну,
оголошену ліцитатором, то ліцитатор називає номер цього Учасника і запропоновану ним
ціну. Далі ліцитатор оголошує ціну, що дорівнює запропонованій покупцем ціні,
збільшеній на крок аукціону.

  1. Якщо ціна, запропонована з голосу одним із Учасників, більша за ціну, оголошену ліцитатором, але не кратна відповідному кроку, то ліцитатор трактує цю пропозицію як згоду Учасника збільшити ціну на відповідну кількість кроків аукціону, називає номер цього Учасника і запропоновану ним ціну, кратну кроку аукціону.
  2. Якщо Учасник підняв табличку та оголосив ціну, меншу за оголошену ліцитатором або попереднім Учасником, то ліцитатор повторює свою ціну або ціну попереднього Учасника, вважаючи піднесення таблички Учасником, що запропонував меншу ціну, як згоду прийняти ціну, яку назвав ліцитатор або попередній Учасник. Потім ліцитатор оголошує наступну ціну, збільшену на відповідний крок аукціону.
  3. Мовчання Учасника, що першим підняв табличку з номером після оголошення ліцитатором ціни, трактується як його згода на запропоновану ліцитатором ціну. Після цього ліцитатор називає номер Учасника, що першим підняв табличку, і оголошує наступну ціну у відповідності з кроком аукціону.
  4. Якщо виникає ситуація, коли після запропонованої ліцитатором ціни одночасно декілька Учасників підіймають свої таблички з номерами (без голосу), то ліцитатор називає нову ціну, збільшену на крок аукціону, не оголошуючи номерів Учасників до тих пір, поки будь-який з них не оголосить свою ціну, або ліцитатор не визначить, який з Учасників підняв табличку першим при черговому збільшенні оголошеної ліцитатором ціни.
  5. Якщо при послідовному збільшенні ціни ліцитатором одночасно декілька Учасників залишають свої таблички піднятими, ліцитатор у будь-який момент, на свій розсуд, може запропонувати Учасникам оголосити свої ціни і після першого оголошення одним з них своєї пропозиції назвати номер Учасника, що оголосив цю пропозицію, а також ціну, ним запропоновану, а потім оголосити наступну ціну, збільшену на відповідний крок аукціону.
  6. Торги по лоту закінчуються коли ліцитатор після триразового, з інтервалом в одну хвилину, оголошення чергової ціни не пропонує вищу ціну і одночасно з ударом молотка (гонга) проголошує слово: „Продано".

Переможцем аукціону визнається Учасник, аукціонний номер якого ліцитатор назвав останнім і який запропонував найвищу ціну за лот.
Ліцитатор у випадку, коли запропонована найвища ціна є меншою від мінімальної ціни продажу земельної ділянки, зобов'язаний оголосити торги по відповідній земельній ділянці такими, що не відбулися.

  1. Після закінчення торгів по лоту ліцитатор оголошує про продаж лота, називає адресу земельної ділянки, ціну продажу, аукціонний номер переможця аукціону і викликає переможця для підписання Протоколу земельного аукціону по цьому лоту, який ведеться Організатором під час аукціону по кожному лоту окремо за формою згідно додатку 4 у чотирьох примірниках. Протокол підписується: ліцитатором, Учасником-переможцем аукціону, представником Організатора та Виконавця земельного аукціону, та скріплюється печатками Організатора та Виконавця земельного аукціону.
  2. Учасник, який відмовився від підписання Протоколу земельного аукціону (далі - Протокол), позбавляється права на подальшу участь в аукціоні по цьому та іншим лотам. Сума гарантійного внеску йому не повертається, об'єкт вважається не проданим. Відмова учасника аукціону від підписання Протоколу підтверджується протоколом аукціонної комісії, який складається та підписується негайно. За рішенням аукціонної комісії торги по цьому об'єкту можуть бути поновлені в день проведення аукціону.
  3. Не пізніше п'яти робочих днів після підписання Протоколу, Організатор і Учасник-переможець земельного аукціону укладають Договір купівлі-продажу земельної ділянки, який посвідчується нотаріально.
  4. Сума гарантійного внеску повертається всім учасникам аукціону протягом 10 банківських днів після закінчення аукціону, за виключенням осіб, на яких накладено штраф в розмірі гарантійного внеску, та осіб, які не виявили бажання придбати об'єкти аукціону при оголошенні стартової ціни (п.п. 2.22., З.7., 3.22., 4.4., 4.6. та 4.7. цього Положення). Переможцю аукціону сума гарантійного внеску зараховується під час сплати ним вартості придбаної земельної ділянки.
  5. Кошти Учасникам перераховуються на їх власний розрахунковий рахунок, що вказаний у заяві.
  6. Кошти сплачені заявником в якості реєстраційного внеску та за інформаційний пакет поверненню не підлягають.
  7. Витяг з Протоколу та Договір про умови участі у земельному аукціоні по відповідному лоту є підставою для внесення переможцем аукціону коштів на бюджетний рахунок Старокостянтинівської міської ради за придбану земельну ділянку протягом тридцяти календарних днів. Оплата проводиться в гривнях.

Сума платежу, зазначена в Протоколі земельного аукціону, є остаточною і перегляду не підлягає.
За рішенням Старокостянтинівської міської ради розрахунки за придбання земельної ділянки можуть здійснюватися із розстроченням.
Якщо розстрочення платежу не передбачене рішенням Старокостянтинівської міської ради, то вартість придбаної земельної ділянки оплачується Покупцем в порядку, передбаченому Договором купівлі-продажу земельної ділянки, протягом 30 днів після укладання такого Договору.
У випадку несплати покупцем коштів за придбану земельну ділянку протягом 30 днів після укладання Договору купівлі-продажу земельної ділянки результати аукціону по конкретному лоту анулюються, Протокол визнається таким, що втратив чинність, а сума гарантійного внеску особі, яка була переможцем аукціону, не повертається.
4.23. За рішенням Організатора земельного аукціону під час торгів по певному лоту
в приміщенні можуть бути присутні Учасники, які не беруть участі в торгах по цьому лоту,
а також запрошені Організатором особи, які не є учасниками аукціону.
На аукціоні можуть бути присутні й інші особи, які не приймають участі у торгах по виставлених лотах, але придбали у Виконавця земельного аукціону вхідні квитки. Вартість вхідного квитка визначається Виконавцем земельного аукціону.

  1. Результати земельного аукціону по кожному лоту протягом не більше 15 днів оприлюднюються Організатором земельного аукціону у газеті міської ради „Наше місто".
  2. Після закінчення аукціону по кожному лоту ліцитатор має право оголосити перерву до 15 хвилин.

4.26. Усі дискусії та суперечки з ведення земельного аукціону ліцитатор
розв'язує безпосередньо у процесі земельного аукціону.
4.27. Під час проведення аукціону (від моменту його початку і до завершення по
кожному окремому лоту) не допускається:

  1. ведення розмов між учасниками аукціону та запрошеними особами;
  2. втручання будь-яким способом у ведення торгів по конкретному лоту особам, які не заявлені в торгах по цьому лоту;
  3. переміщення по залу без дозволу ліцитатора;
  4. ведення прямої телевізійної трансляції процесу земельного аукціону без дозволу Організатора земельного аукціону;
  5. здійснення інших дій, що порушують порядок ведення аукціону.

4.28. Ліцитатор для усунення порушень та поновлення порядку під час проведення
земельного аукціону має право:

  1. усно попередити Учасника чи запрошену особу про усунення порушень;
  2. вимагати від Учасника чи запрошеної особи покинути приміщення аукціону за неодноразове порушення порядку проведення аукціону;
  3. за погодженням із аукціонною комісією не допустити проведення аукціону по конкретному лоту за порушення, несумісні з подальшим веденням аукціону по лоту;
  4. накласти на учасника аукціону штраф у розмірах, визначених цим Положенням та Договором про умови участі у земельному аукціоні.

Санкції можуть застосовуватись окремо або у сукупності.
4.29. Земельний аукціон може бути визнаний таким, що не відбувся, у разі:

  1. відсутності Учасників або ж наявності лише одного Учасника по кожному лоту окремо;
  2. якщо жоден із Учасників не запропонував ціну, вищу за стартову ціну земельної ділянки по лоту;
  3. несплати переможцем земельного аукціону належної суми за придбану земельну ділянку в термін, установлений цим Положення та Договором про умови участі у земельному аукціоні.

4.30.Рішення про визнання земельного аукціону таким, що не відбувся, приймає аукціонна комісія у відповідності до повноважень, передбачених п. 1.9 цього Положення.

5. Укладання договору купівлі-продажу та контроль за розрахунками за придбані
на аукціоні земельні ділянки
5.1. Рішення Старокостянтинівської міської ради про включення земельної ділянки до
переліку таких, що призначені для продажу на земельному аукціоні, Договір про участь
у земельному аукціоні та Протокол земельного аукціону, оформлені належним чином, є
необхідними підставами для укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки.
Аукціон вважається завершеним з моменту укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Договір купівлі-продажу земельної ділянки підлягає нотаріальному посвідченню.

  1. Усі витрати, пов'язані з нотаріальним посвідченням договору купівлі-продажу земельної ділянки, несе її Покупець.
  2. Договір купівлі-продажу є підставою для внесення коштів. Кошти мають бути внесені протягом 30 днів з моменту укладення Договору купівлі-продажу земельної ділянки за виключенням випадків, коли Старокостянтинівська міська рада прийняла рішення про розстрочення платежів.
  3. Договір купівлі-продажу земельної ділянки має містити положення щодо можливості односторонньої відмови від договору Старокостянтинівської міської ради у разі несплати коштів переможцем аукціону або порушення ним термінів внесення коштів. У разі відмови Старокостянтинівської міської ради договір купівлі-продажу земельної ділянки вважається розірваним відповідно до ст. 651 Цивільного кодексу України. При цьому сума гарантійного внеску особі, яка була визнана переможцем земельного аукціону, не повертається.
  4. Порядок проведення розрахунків за придбану на аукціоні земельну ділянку визначається цим Положенням та Договором купівлі-продажу земельної ділянки. У Договорі купівлі-продажу земельної ділянки має бути передбачена можливість анулювання Старокостянтинівськоюміською радою результатів земельного аукціону по відповідному лоту у випадку, коли переможець аукціону у термін, визначений у п.4.7 цього Положення, не звернувся до відповідної юридичної особи з приводу підготовки та отримання державного акту на право власності на землю.

5.6. У разі відмови переможця аукціону укласти Договір купівлі-продажу земельної
ділянки торги по відповідному лоту визнаються такими, що не відбулися, а гарантійний
внесок переможцю земельного аукціону при цьому не повертається.
5.7. Документ про оплату вартості земельної ділянки є підставою для
оформлення державного акта на право власності на землю та його державної реєстрації.
Після сплати переможцем аукціону коштів згідно з договором купівлі-продажу земельної ділянки він зобов'язаний у десятиденний термін звернутися до відповідної юридичної особи з приводу підготовки та отримання державного акта на право власності на землю.
У разі порушення цього терміну з вини переможця аукціону результати земельного аукціону можуть бути анульовані Старокостянтинівською міською радою. У цьому випадку договір купівлі-продажу земельної ділянки вважається розірваним, а сплачений переможцем земельного аукціону гарантійний внесок не повертається.
5.8. Право власності на придбану земельну ділянку виникає у Покупця після
одержання ним державного акта на право власності на землю та його державної
реєстрації.
6. Порядок розподілу та використання коштів від проведення земельних аукціонів та продажу земельних ділянок
6.1. На рахунок Організатора земельного аукціону надходять наступні кошти:

  1. від реалізації учасникам аукціону інформаційних пакетів;
  2. гарантійні, реєстраційні внески;
  3. кошти за штрафні санкції щодо порушень правил проведення аукціону.

Ці кошти не повертаються учасникам аукціонів, та використовуються на покриття витрат з підготовки та проведення аукціонів, а також на підготовку наступних аукціонів.
6.2. Кошти, які поступають від продажу земельних ділянок на земельних аукціонах, перераховуються на визначений міською радою рахунок, який зазначається у договорі купівлі-продажу. Ці кошти розподіляються та використовуються у порядку, визначеному рішеннями Старокостянтинівської міської ради, у відповідності до вимог чинного законодавства України.

7. Відповідальність сторін
7.1. Результати земельного аукціону, а також усі рішення, дії або бездіяльність органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, громадян та юридичних осіб, пов'язані з проведенням земельного аукціону, можуть бути оскаржені в суді відповідно до чинного законодавства України.

 

Секретар міської ради О. Степанишин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1 до Тимчасового Положення про порядок проведення земельних аукціонів у
м. Старокостянтинові, затвердженого рішенням міської ради від 00.00. 20__р. №

ТИПОВИЙ ДОГОВІР
на проведення земельного аукціону

„ " 20_ р. м. Старокостянтинів
Старокостянтинівська міська рада в особі міського голови _________________, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з однієї сторони (далі Організатор) та _____________________________________________________________________________________
(юридична особа, яка проводить аукціон)
в особі ___________________________________________________________________________, що
(прізвище, ім 'я та по батькові)
діє на підставі________________________________________________________________________
(далі - Виконавець), з другої сторони, уклали цей договір про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
1.1. Предметом Договору є надання послуг з проведення земельного аукціону у відповідності до Тимчасового Положення про порядок проведення земельних аукціонів у м. Старокостянтинові, затвердженого рішенням __ сесії міської ради __ скликання від 00.00.20__ р. №_.

2. ЗОБОВ'ЯЗАННЯ СТОРІН
2.1. Організатор зобов'язується:
2.1.1 Надавати необхідні вихідні дані щодо земельних ділянок, які підлягають продажу на земельному аукціоні.
2.1.2. У разі виникнення необхідності зняття земельних ділянок з торгів інформувати Виконавця не менше як за 10 днів до дня проведення земельного аукціону.
2.2. Виконавець зобов'язується:
2.2.1. Проводити технічне обслуговування підготовки і проведення земельного аукціону, забезпечувати необхідною документацією.
2.2.2.Не пізніше як за 30 днів до початку проведення земельного аукціону Виготовити та розмістити на земельних ділянках, визначених для продажу під час цього земельного аукціону, інформаційні щити, передбачені статтею 137 Земельного кодексу України та п. 3.8. Тимчасового положення про порядок проведення земельних аукціонів у м. Старокостянтинові.
2.2.3.Здійснювати всі необхідні розрахунки з Учасниками аукціону в порядку, передбаченому Тимчасовим положенням про порядок проведення земельних аукціонів у м. Старокостянтинові.

  1. Підготувати не пізніше дня оприлюднення офіційної інформації про виставлення земельних ділянок на земельний аукціон інформаційні пакети у необхідній кількості для учасників торгів по кожному лоту, а також, у цей же термін, передати Організатору один примірник інформаційного пакету по кожній земельній ділянці, що виставляється на земельний аукціон.
  2. Виготовити квитки учасника земельного аукціону по кожному лоту.
  3. Приймати реєстраційні внески.
  4. Надавати необхідні для реєстрації учасників документи у заздалегідь визначений час та приміщення для проведення земельного аукціону в обумовлений час і день.

2.3. Сторони зобов'язуються:

  1. Інформувати один одного про хід підготовки до земельного аукціону та про всі зміни, які стосуються його проведення.
  2. Вважати конфіденційною і не розголошувати будь-яку інформацію, отриману однією стороною від іншої у зв'язку з виконанням цього Договору, так само, як і інформацію про покупців та про хід реєстрації.
  3. Зміни до цього Договору оформляються додатками, що є невід'ємною частиною цього Договору.

2.3.4. Всі спори вирішуються Сторонами шляхом переговорів. У випадку недосягнення згоди - у судовому порядку.
3. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ
3.1. Розрахунки проводяться на підставі актів прийому-передачі наданих послуг, які готує Виконавець та передає Організатору.
3.2. За підготовку і проведення земельного аукціону Переможець відповідно до п.1.10 Положення сплачує Виконавцю _______ грн. за продаж кожної земельної ділянки у термін 5 календарних днів після підписання акта прийому-передачі наданих послуг.
3.3. Загальна вартість послуг, що будуть надані згідно з цим Договором складає ____________________________________________________________________
(сума цифрами та прописом )

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
4.1. У випадках невиконання або неналежного виконання зобов'язань, передбачених цим Договором, Сторони несуть відповідальність згідно чинного законодавства України.
4.2 У випадках невиконання або неналежного виконання Виконавцем зобов'язань, передбачених пунктами 2.2.2., 2.2.4. та 2.2.5 цього Договору, Організатор сплачує Виконавцю кошти, передбачені п. 3.3. цього Договору у сумі, зменшеній на 10% за кожний день прострочення терміну, вказаного у вищезазначених пунктах, але не більше ніж на 60%.
5. ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ
5.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання зобов'язань по цьому Договору, якщо це невиконання є наслідком обставин непереборної сили, яка виникла після підписання Договору в результаті явищ надзвичайного характеру, які Сторони не могли ні передбачити, ні запобігти.
6. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ
6.1. Договір набуває чинності з моменту підписання його Сторонами і діє до його
остаточного виконання.
6.2. Одностороннє розірвання цього Договору не допускається.

7. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ ТА БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН
Організатор: Виконавець
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
_______________________________________ ____________________________________
Підпис__________________________ Підпис___________________________
МП МП

 

 

 

 

Додаток 2 до Тимчасового Положення про порядок проведення земельних аукціонів у
м. Старокостянтинові, затвердженого рішенням міської ради від 00.00. 20__р. №

Реєстраційний номер заяви______________
„___ "________________ 2011 р.
(дата реєстрації заяви)
ЗАЯВА
на участь у земельному аукціоні
Організатор аукціону: Старокостянтинівська міська рада в особі міського голови _____________
Об'єкт продажу:______________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________
(назва, місцезнаходження, розмір, цільове призначення земельної ділянки, яку має намір придбати заявник)
Заявник
Юридична особа:_____________________________________________________________________
(повна назва заявника)
_____________________________________________________________________________________________
Керівник_____________________________________________________________________________
(прізвище, ім 'я, по батькові, посада)
Ідентифікаційний код з ЄДРПОУ_______________________________
Уповноважена особа, що подає заяву: _____________________________________________________________________________________
(прізвище, ім 'я та по батькові)
Паспорт: серія_________ №______________ , виданий „____ "_____________ ______р.
_____________________________________________________________________________________________
(назва органу, що видав паспорт)
_____________________________________________________________________________________________
(назва та реквізити документу, що посвідчує право уповноваженої особи на виконання дій, пов'язаних із
_____________________________________________________________________________________________
проведенням аукціону)
Фізична особа:__________________________________________________________________
(прізвище, ім 'я, по батькові заявника)
Ідентифікаційний номер фізичної особи-платника податків__________________________________
Паспорт: серія_________ №___________ , виданий „____ "_____________ _____р.
______________________________________________________________________________________________
(назва органу, що видав паспорт)
Адреса заявника:
_______________ Юридична адреса:______________________________________________________
(поштовий індекс)
_____________________________________________________________________________________________
Місце знаходження (місце проживання):__________________________________________________ _____________________________________________________________________________________
Телефон_________________________________________ , телефакс__________________________ , електронна адреса

Реквізити банківського рахунку для повернення гарантійного внеску:
Банк отримувач:__________________________________________________________________
№ рахунку:_______________________ Код отримувача:______________________
МФО:_____________
Зобов'язання заявника
З умовами та правилами проведення земельного аукціону ознайомлений та зобов'язуюсь їх виконувати.
„__"______________ 2011р. М.П.______________ _________________________________
(підпис) (прізвище та ініціали особи, яка подає заяву)

Зворотна сторона
Перелік документів, що додається до заяви

Юридична особа:

  1. Нотаріально посвідчені копії установчих документів на_________ арк.
  2. Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на 1 арк.
  3. Копія платіжного документу про сплату гарантійного внеску на__________ арк.
  4. Копія платіжного документу про сплату реєстраційного внеску на__________ арк.
  5. Довідка про банківський рахунок/рахунки, з яких здійснюватимуться розрахунки за придбану земельну ділянку на арк.
  6. Копія документу, що посвідчує право уповноваженої особи на виконання дій, пов'язаних із проведенням аукціону на арк.
  7. Довідка про відсутність заборгованості щодо платежів до бюджетів усіх рівнів.
  8. Довідка про відсутність заборгованості по заробітній платі.

Фізична особа:

  1. Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на 1 арк.
  2. Копія платіжного документу про сплату гарантійного внеску на__________ арк.
  3. Копія платіжного документу про сплату реєстраційного внеску на__________ арк.
  4. Довідка про банківський рахунок/рахунки, з яких здійснюватимуться розрахунки за придбану земельну ділянку на арк.
  5. Копія документу, що посвідчує право уповноваженої особи на виконання дій, пов'язаних із проведенням аукціону на арк.
  6. Довідка про відсутність заборгованості щодо платежів до бюджетів усіх рівнів.
  7. Довідка про відсутність заборгованості по заробітній платі.

Прийнято від заявника всього ___________ арк.

 

_____________________________ МП _________________________________ МП
(підпис, прізвище та ініціали особи, (підпис, прізвище та ініціали посадової особи-
яка подає заяву та документи) представника організатора аукціону)

 

"___" ____________ 20__р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3 до Тимчасового положення про порядок проведення земельних аукціонів у
м. Старокостянтинові, затвердженого рішенням міської ради від 00.00. 20__р. №

ДОГОВІР
про умови участі у земельному аукціоні по лоту №

„__ "_______________ 200 р. м. Старокостянтинів

Старокостянтинівська міська рада в особі міського голови _________________, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», (далі - Організатор), та__________________________________________________________________________________
(фізична або юридична особа, що подала заяву на участь у аукціоні по цьому лоту)
в особі________________________________________________________________________, що діє
(прізвище, ім 'я та по батькові)
на підставі___________________________________________________________________________
(далі - Учасник), з другої сторони, погодились з нижченаведеним:
1. Предмет угоди
1.1. Предметом цієї угоди є умови участі в аукціоні з продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення по лоту № __ на земельному аукціоні,
який відбудеться „__"_______ 20__р. у м. Старокостянтинові.
1.2. Сторони погоджуються на проведення аукціону у порядку та на умовах, передбачених Тимчасовим положенням про порядок проведення земельних аукціонів у м.Старокостянтинові, затвердженим рішенням Старокостянтинівської міської ради (далі - Положення) та цією Угодою.
2. Зобов'язання сторін
2.1. Організатор зобов'язується:

  1. Не пізніше 3-х днів після підписання цієї Угоди надати Учаснику для ознайомлення технічний паспорт земельної ділянки по лоту №____.
  2. Продати Учаснику інформаційний пакет по лоту №____, з приводу якого він бажає взяти участь у аукціоні.

2.1.3. Після завершення аукціону по лоту №____ підписати Протокол аукціону та укласти з Учасником-переможцем аукціону Договір купівлі-продажу земельної ділянки не пізніше 5-ти робочих днів з дня проведення земельного аукціону.

  1. Забезпечити Учасника квитком учасника аукціону та аукціонним номером.
  2. Забезпечити належні умови проведення аукціону.
  3. Не пізніше 10-ти банківських днів повернути Учаснику суму гарантійного внеску у випадку, якщо він не став переможцем аукціону по цьому лоту, за виключенням сум штрафів, передбачених Тимчасовим Положенням та накладених ліцитатором під час проведення аукціону.

2.2. Учасник зобов'язується:

  1. Додержуватись правил проведення земельного аукціону.
  2. У разі визнання його переможцем аукціону по цьому лоту, підписати протокол земельного аукціону.
  3. У випадку оголошення його переможцем аукціону внести плату за придбану земельну ділянку протягом 30 днів після укладання Договору купівлі-продажу земельної ділянки.

2.2.4. У разі порушення правил проведення земельного аукціону відшкодувати заподіяні збитки шляхом сплати штрафів, передбачених Положенням та накладених ліцитатором під час проведення аукціону.
2.2.5. Не вступати у попередню змову з іншими учасниками земельного аукціону щодо цього та інших лотів.
2.2.6. У разі визнання його переможцем аукціону оплатити Виконавцю за проведення аукціону відповідно до п. 1.10 Положення та умов Типового договору на проведення земельного аукціону, укладеного між Організатором та Виконавцем.
2.2.7. . У разі визнання його переможцем аукціону оплачує усі витрати, пов’язані з оформленням договору купівлі-продажу земельної ділянки.
3. Порядок розрахунків

  1. Вартість інформаційного пакету складає__________________ гривень.
  2. Гарантійний внесок у сумі _______________________________________________ гривень,

(сума прописом)
внесений учасником аукціону, зараховується до вказаної у Договорі купівлі-продажу земельної ділянки ціни продажу земельної ділянки, яка підлягає сплаті за придбану земельну ділянку за результатами проведеного аукціону.
3.3. Кошти, передбачені п. 4.2. цієї Угоди мають бути перераховані на спеціальний рахунок Старокостянтинівської міської ради, вказаний у цій Угоді.

4. Відповідальність сторін

  1. У разі невиконання або часткового невиконання взятих на себе зобов'язань сторони несуть відповідальність, передбачену законодавством України, Положенням та цією Угодою.
  2. Якщо Учасник-переможець відмовляється від підписання Протоколу аукціону, то гарантійний внесок йому не повертається, а з нього стягується штраф на користь Старокостянтинівської міської ради у розмірі ___ % ціни продажу земельної ділянки за результатами аукціону, а результати аукціону по цьому лоту анулюються. Штраф підлягає сплаті не пізніше 5 банківських днів після завершення аукціону.

5. Інші умови

  1. Ця Угода є підставою для участі Учасника в аукціоні, а разом із підписаним ним Протоколом аукціону, в разі його перемоги на аукціоні, є підставою для укладення Договору купівлі-продажу земельної ділянки.
  2. Організатор підтверджує, що земельні ділянки, запропоновані на аукціон по кожному лоту, є вільними від прав третіх осіб, не мають будь-яких правових обмежень чи обтяжень.
  3. Угода набирає чинності з моменту її підписання і діє для Учасника-переможця аукціону до моменту укладання Договору купівлі-продажу земельної ділянки, а для Учасника, який не став переможцем аукціону - до повного виконання сторонами взятих на себе зобов'язань.
  4. Взаємовідносини сторін, не врегульовані цією Угодою, вирішуються у порядку, передбаченому чинним законодавством України.
  5. Спори, що можуть виникати у зв'язку з виконанням цієї угоди, вирішуються судом, арбітражним судом у порядку, передбаченому чинним законодавством України.
  6. Ця угода укладена у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу і передаються по одному примірнику кожній із сторін.

6. Юридичні адреси та банківські реквізити сторін

Організатор: Старокостянтинівська міська рада Учасник
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
_______________________________________ _______________________________________
Підпис__________________________ Підпис_______________________________
МП МП

 

Додаток 4
до Тимчасового положення про порядок проведення земельних аукціонів у
м. Старокостянтинові, затвердженого
рішенням міської ради від 00.00. 20__р. №
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ПРОТОКОЛ ЗЕМЕЛЬНОГО АУКЦІОНУ ПО ЛОТУ №

 

Дата проведення аукціону „______ "_________________ 20___ р.

Місце проведення аукціону: м. Старокостянтинів_________________________________________
Організатор аукціону: Старокостянтинівська міська рада в особі міського голови ________________
Ліцитатор ______________________________________________________________________
Об'єкт аукціону__________________________________________________________________
(номер лота, адреса земельної ділянки)
Стартова ціна лоту:__________________________________________________________________
Учасники земельного аукціону по лоту №

Аукціонний номер учасника аукціону

Учасник - юридична або фізична особа

Адреса учасника

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

Пропозиції учасників аукціону:

Номер учасника аукціону

Запропонована ціна, (тис. грн.)

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10

 

 

 

Найбільша ціна, запропонована учасниками аукціону:_______________________________________________________________
(сума прописом, грн.)

 

Учасник, який запропонував найбільшу ціну та став переможцем аукціону:_______________________________________________________________
(прізвище, ім 'я, по батькові)
_____________________________________________________________________________________________
(домашня адреса, паспортні дані-для фізичної особи або її довіреної особи, яка діє на підставі доручення;
_____________________________________________________________________________________________
назва, юридична адреса, дата державної реєстрації-для юридичної особи; прізвище, ім'я, по батькові-для
_____________________________________________________________________________________________
уповноваженої особи)
Номер учасника-переможця аукціону:_______________
Ціна продажу об'єкта:__________________________________ __________________
(сума прописом, грн.)
_____________________________________________________________________________________________

 

 

Ліцитатор: _________________ _______________________________
(підпис) (прізвище, ім 'я та по батькові)

Учасник-переможець аукціону:_______________ __________________________________
(підпис) М.П. (прізвище, ім 'я та по батькові фізичної
_____________________________________________________________________________________
особи або повна назва юридичної особи)
Представник організатора аукціону:
______________ __________________________________________________________________
(підпис) М.П. (посада, прізвище, ім 'я та по батькові)

 

Представник юридичної особи, яка згідно з чинним законодавством має право на проведення земельного аукціону:
______________ __________________________________________________________________
(підпис) М.П. ( посада, прізвище, ім 'я та по батькові)

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.