Довідник
1. Ця методика визначає механізм розрахунку та фінансування видатків міського бюджету на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення щодо компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян.


2. Фінансування видатків міського бюджету за державними програмами соціального захисту населення щодо компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян провадиться за рахунок субвенції, передбаченої державним бюджетом на відповідний рік, у межах обсягів, затверджених в міському бюджеті на зазначені цілі.

3. Головним розпорядником коштів міського бюджету на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення є управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітет Старокостянтинівської міської ради (надалі-Головний розпорядник коштів)

4. Головний розпорядник коштів міського бюджету на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення щодо компенсації виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян проводить розрахунок відшкодування втрат від перевезення пільгової категорії населення в залежності від пасажиромісткості автотранспортних засобів, затвердженої в міському бюджеті на відповідний рік суми компенсації за пільговий проїзд, в межах передбаченої на відповідний звітний період субвенції з державного бюджету.
Головний розпорядник коштів щомісяця готує дані про нараховані суми щодо компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та акти звіряння розрахунків за наданні послуги з надавачами відповідної соціальної послуги згідно проведеного розрахунку відшкодування втрат від перевезення пільгової категорії населення на відповідний рік з помісячною розбивкою і направляє їх до фінансового управління виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.
Фактично надані послуги по пільговому перевезенню окремих категорій населення надавачами послуг за звітний період повинні бути в межах передбаченої на звітний період субвенції з державного бюджету та у відповідності до регулярності руху транспортних засобів по затверджених маршрутах і дотримання умов договору.

5. Розрахунок відшкодування втрат від перевезення пільгової категорії населення проводиться за такою методикою:

Місячна сума відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій населення надавачу послуг (Мскв):

а) Мскв= (Рскв – Рскв(з))/12міс. , де

Рскв – річна сума відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій
населення надавачу послуг поточного року.
Рскв(з) – річна сума, яка виділена Жмеринській дирекції залізничних перевезень на пасажирське перевезення приміським залізничним транспортом.
Місячна сума відшкодування втрат від перевезення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи надавачу послуг (Мскв(ч)):

б) Мскв(ч) = Рскв(ч) : 12 , де
Рскв(ч) – річна сума відшкодування втрат за перевезення громадян, які
постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Сума відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій населення надавачу послуг місячна (Sвм):

в) Sвм =(Мскв +Пзм): Пзмс х Помс , де

Мскв – місячна сума компенсаційних виплат, за рахунок субвенції,
затверджена в міському бюджеті на відповідний рік;

Пзмс – пасажиромісткість, по всіх транспортних засобах;
Помс – пасажиромісткість, по транспортних засобах окремого надавача
послуг;
Пзм – плановий залишок попереднього місяця.

Сума відшкодування втрат від перевезення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи надавачу послуг поточного року (Sвм(ч)):

г) Sвм(ч) =(Мскв (ч) Пз): Пзмс х Помс , де

Мскв(ч) – Місячна сума компенсаційних виплат за рахунок субвенції на пільгове
перевезення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,
затвердженої в міському бюджеті на відповідний рік;

Пзмс – пасажиромісткість, загальна по всіх транспортних засобах;
Помс - пасажиромісткість, по транспортних засобах окремого надавача
послуг;
Пзм – плановий залишок попереднього місяця.

6. Головний розпорядник коштів на підставі довідок диспечерської служби про регулярність руху автотранспортних засобів за визначеними маршрутами та управління економіки виконкому міської ради про пасажиромісткість в міських автобусах приватних перевізників, проводить коригування щомісячної суми відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій населення на коефіцієнт регулярності руху за формулою:

д)Sвмф = Sвм х Кр , де

Sвмф – сума фактичного відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій
населення за місяць;

Кр – коефіцієнт регулярності руху автотранспортних засобів.
Коригування щомісячної суми відшкодування втрат від перевезення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Sвмф(ч)
є) Sвмф(ч) = Sвм(ч) х Кр , де

Sвмф(ч) – сума фактичного відшкодування втрат від перевезення громадян, які
постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за місяць;

Кр – коефіцієнт регулярності руху автотранспортних засобів.

 

7. Головний розпорядник коштів щомісяця готує дані про нараховані суми пільг компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян та акти звіряння розрахунків за надані послуги з суб"єктами підприємницької діяльності – надавачами послуг і направляє їх до фінансового управління виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

8. Управління економіки Старокостянтинівської міської ради вносить зміни до договорів на перевезення пасажирів по місту з суб"єктами підприємницької діяльності – надавачами даних послуг згідно засад даної методики розрахунку відшкодування втрат від перевезення пільгових категорій населення.

 

 

Секретар міської ради О.Д.Степанишин

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.