Звіти

Довідка
про організаційно-кадрову роботу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, соціально-економічний розвиток та суспільно-політичну ситуацію у м.Старокостянтинів
за І квартал 2019 року

Організаційно-кадрова робота виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради впродовж звітного періоду була спрямована на виконання законів України, постанов Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, указів Президента України, розпоряджень голови Хмельницької обласної державної адміністрації та голови Хмельницької обласної ради, плану роботи виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради на І квартал 2019 року.

Основні питання, що розглядалися на засіданнях виконавчого комітету міської ради протягом І кварталу 2019 р.:

про виконання плану роботи виконавчого комітету міської ради за ІV квартал 2018 року;

про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради у 2018 році;

про роботу центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету міської ради за ІІ півріччя 2018 року;

про організацію харчування у закладах освіти міста у 2019 році;

про затвердження норм витрат на проведення спортивно-масових заходів, участь в змаганнях різних рівнів та проведення навчально-тренувальних зборів;

про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради за 2018 рік;

про хід виконання у 2018 році Програми розвитку освіти міста Старокостянтинова на 2017-2021 роки;

про забезпечення виконання Закону України від 21 листопада 1992 року №2811-ХІІ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми";

про здійснення заходів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді у 2018 році;

звіт начальника Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області про стан боротьби зі злочинністю упродовж 2018 року;

про роботу відділу з питань реєстрації місця проживання виконавчого комітету міської ради за ІІ півріччя 2018 року;

про роботу громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради у 2018 році;

про виконання делегованих повноважень управлінням економіки виконавчого комітету міської ради протягом ІІ півріччя 2018 року;

про заходи з питань оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;

про хід виконання міської програми соціального захисту дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2016-2020 роки;

про виконання делегованих повноважень фінансовим управлінням виконавчого комітету міської ради за ІІ півріччя 2018 року;

про виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Старокостянтинова на 2018 рік.

У звітному періоді відбулося 5 засідань виконавчого комітету міської ради, на яких було прийнято 159 рішень, зокрема з питань: соціально-економічного розвитку – 19; підприємництва, торгівлі, громадського харчування і побутового обслуговування – 5; житлово-комунального господарства – 3; містобудування та архітектури – 42; соціального забезпечення і захисту громадян – 11; юридично-житлових –14; освіти – 2; екології, охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою – 28; фізкультури і   спорту – 2; організаційного забезпечення – 6; бюджету, фінансів та обліку – 3; сім’ї та молоді – 2; інших – 22.

На виконання директивних документів вищестоящих органів виконавчої влади було прийнято 1 рішення виконавчого комітету міської ради.

За звітний період на виконання повноважень виконавчої влади, делегованих відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчим комітетом міської ради прийнято 54 рішення виконавчого комітету міської ради, в тому числі з питань: містобудування та архітектури – 36; соціального забезпечення та захисту громадян – 9; підприємництва, торгівлі, громадського харчування і побутового обслуговування – 2; інших – 7.

За І квартал 2019 року міським головою видано 105 розпоряджень. Зокрема:  10 розпоряджень  прийнято  з  питань  надання  одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста; 4 розпорядження – надання одноразової грошової допомоги на поховання; 6 розпоряджень – на виконання розпорядчих документів вищестоящих органів; 4 розпорядження – з питань нагородження; 5 розпоряджень – щодо утворення та оновлення складу комісій та робочих груп; 45 розпоряджень – організаційно–масової роботи, інші – 31.

Пріоритетним завданням виконавчого комітету міської ради є забезпечення реалізації та гарантування права громадян на звернення, їх об’єктивного, всебічного та вчасного розгляду, з метою практичної реалізації Конституції України, законів України «Про звернення громадян», «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Протягом І кварталу 2019 року структурними підрозділами та посадовими особами виконавчого комітету міської ради проводилась відповідна робота щодо розгляду звернень громадян, вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявників, усунення причин, що породжують заяви та скарги.

За звітний період до виконавчого комітету міської ради надійшло 452 звернення громадян. Основними питаннями, що порушуються громадянами є:

питання аграрної політики та земельних відносин - 19 звернень;

питання соціального захисту (надання матеріальної допомоги ) - 246 звернень;

питання житлової політики - 34 звернення;

питання житлово-комунального господарства - 85 звернень;

питання забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації - 9 звернень;

питання культури і мистецтва - 6 звернень;

питання освіти, науки, науково-технічної інноваційної діяльності та інтелектуальної власності - 5 звернень;

питання будівництва - 4 звернення;

інші питання - 26 звернень.

За звітний період на розгляд виконавчого комітету міської ради надійшло 53 звернення з обласної державної адміністрації, обласної ради та обласного контактного центру.  

У звітному періоді до виконавчого комітету міської ради звернулося 72 особи з інвалідністю, 1 одинока мати, 9 дітей війни, 1 особа з інвалідністю внаслідок війни, 12 учасників бойових дій, 2 учасника війни, 1 учасник ліквідації наслідків на ЧАЕС, 5 ветеранів праці, 1 інвалід Великої Вітчизняної війни. Особлива увага приділяється вирішенню проблем, з якими зверталися особи даних категорій та інші особи, які потребують соціального захисту та підтримки. 

Міським головою, його заступниками, секретарем міської ради, іншими посадовими особами виконавчого комітету міської ради здійснюється систематичний особистий прийом громадян. Графік особистого прийому громадян керівництвом виконавчого комітету міської ради розміщено в приміщенні міської ради та на офіційному веб-сайті міської ради.

На особистий прийом до міського голови протягом І кварталу 2019 року звернулося 18 осіб. Основні порушені питання:

житлово-комунального господарства - 7 звернень;

соціального захисту - 3 звернення;

житлової політики - 2 звернення;

працевлаштування та заробітної плати - 3 звернення;

інші - 3 звернення.

Питання вирішені по суті, на деякі питання надано роз’яснення.

На особистий прийом до заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету міської ради, секретаря міської ради звернулось 118 осіб. Основними питаннями, з якими звертались громадяни, є:

питання житлово-комунального господарства - 17 звернень;

питання надання матеріальної допомоги - 6 звернень;

питання працевлаштування - 9 звернень;

питання виплати заробітної плати - 10 звернень;

організації патріотичних акцій, роботи спостережної комісії - 12 звернень;

питання щодо надання актів обстеження житлово-побутових умов громадян - 58 звернень;

питання впорядкування адреси - 6 звернень.

На особистий прийом до завідувачів відділів, начальників управлінь виконавчого комітету міської ради звернувся 551 громадянин. Найбільш  звернень надійшло на особистих прийомах:

начальником управління соціального захисту населення - 54 звернення;

завідувачем відділу Державного реєстру виборців - 364 звернення;

начальником служби у справах дітей - 19 звернень;

завідувачем архівного відділу - 21 звернення;

начальником управління освіти - 9 звернень;

начальником управління економіки - 9 звернень;

завідувачем юридично-житлового відділу - 8 звернень;

начальником управління культурної політики і ресурсів - 8 звернень;

начальником комбінату комунальних підприємств - 24 звернення;

начальником Старокостянтинівської житлово-експлуатаційної   контори - 10 звернень;

начальником Старокостянтинівського комунального ремонтно-будівного шляхового підприємства - 8 звернень.

Для більш ефективного вирішення питань життєдіяльності міста періодично проводиться «гаряча» телефонна лінія «Запитай у влади» мешканців міста з міським головою та його заступниками. Окремі питання роз’яснюються громадянам безпосередньо під час «гарячих» телефонних ліній, а звернення, які потребують додаткового вивчення, направляються до розгляду керівникам управлінь, відділів виконавчого комітету міської ради, комунальних служб міста.

У звітному періоді  було проведено 3 «гарячі» телефонні лінії.

За І квартал 2019  року, відповідно до п. б ст.38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», загальним відділом виконавчого комітету міської ради було проведено 2 перевірки стану роботи зі зверненнями громадян: фінансове управління виконавчого комітету міської ради та мале комунальне підприємство «Міськсвітло».

Керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради двічі на рік письмово звітують про роботу зі зверненнями громадян.

Інформація щодо кадрової роботи у виконавчому комітеті міської ради
за І квартал 2019 року

Відповідно до структури виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради затверджений кількісний склад 154,5 штатних одиниці. У виконавчому комітеті міської ради проводиться аналіз якісного та кількісного складу посадових осіб місцевого самоврядування. Станом на 01 квітня 2019 року у виконавчому комітеті міської ради працює 152 працівника, з них:

посадових осіб місцевого самоврядування - 134;

службовців - 7;

за строковим трудовим договором - 2;

господарська група - 9.

Увільнені від роботи на період мобілізації:

посадових осіб місцевого самоврядування - 1.

Знаходяться у відпустці для догляду за дитиною:

посадові особи місцевого самоврядування - 9;

службовців - 1;

за строковим трудовим договором - 1;

господарська група - 1.

142 посадових особи місцевого самоврядування, що працюють у виконавчому комітеті міської ради, мають повну вищу освіту, 2 - базову вищу.

Стаж служби в органах місцевого самоврядування, станом на 01 квітня 2019 року, мають:

до одного року - 9 посадових осіб;

від 1 до 3 років - 11 посадових осіб;

від 3 до 5 років - 15 посадових осіб;

від 5 до 10 років - 32 посадові особи;

від 10 до 15 років - 28 посадових осіб;

від 15 до 25 років - 44 посадові особи;

понад 25 років - 5 посадових осіб.

За звітний період прийнято 9 працівників. Звільнено 2 працівники.

Відповідно до ст. 15 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” 3 посадовим особам присвоєно черговий ранг. Проведено 2 засідання комісії по обчисленню та встановленню надбавки за вислугу років в органах місцевого самоврядування.

Протягом звітного періоду пройшли навчання з підвищення кваліфікації:

Хмельницький Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій - 3 працівники;

Хмельницький Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності - 1 працівник;

Центр підвищення кваліфікації працівників сфери управління Міністерства соціальної політики України - 1 працівник.

За звітний період відпустки використали:

щорічні - 26 посадових осіб, 2 службовці, 1 працівник господарської групи;

додаткові за вислугу років - 10 посадових осіб;

додаткова, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» - 1 працівник;

додаткова оплачувана відпустка, у зв’язку навчанням, - 1 посадова особа.

За звітний період відбулось 2 засідання конкурсної комісій на заміщення 7 вакантних посад. Призначено 7 посадових осіб органу місцевого самоврядування за результатами конкурсного відбору.

Підготовлено 951 розпорядження з кадрових питань.

Інформація про стан соціально-економічного розвитку м.Старокостянтинів за І квартал 2019 року

Промисловість.

Обсяги реалізації промислової продукції у січні-лютому 2019 року склали 194806,6 тис.грн., що становить  61,5% у порівнянні до відповідного періоду 2018 року, реалізовано продукції на 1 особу – 5534,97 грн.

Інвестиційна діяльність.

Перспективні інвестиційні проекти (виробничі):

будівництво олійноекстракційного заводу ТОВ «Старокостянтинівський олійноекстракційний завод» (переробка олійних культур: соняшник, ріпак, соя). Планова річна потужність підприємства складе 1 мільйон тонн насіння соняшнику, створення  до 500 нових робочих місць. Для реалізації проекту буде інвестовано 130 млн. $;

будівництво підприємства по переробці технічної коноплі (вирощування та переробка технічної коноплі, виготовлення конопляної олії, будівельних матеріалів, тощо). Будівництво підприємства планується здійснюватися у кілька етапів зі створенням від 150 робочих місць, орієнтовний обсяг інвестицій – 10 млн. $;

будівництво заводу з виготовлення трансформаторних виробів (початкова потужність підприємства: виготовлення 8 трансформаторних підстанцій в місяць на суму 310 тис.грн., створення 35 нових робочих місць.

Розвиток будівництва та забезпечення населення житлом.

Підрядними будівельними підприємствами усіх форм власності міста у січні 2019 року виконано робіт  власними силами на суму 2026 тис.грн.,  порівняно з відповідним періодом 2018 року, обсяги будівництва в місті збільшилися на 254,8%.

Продовжується будівництво багатоповерхового 161-квартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення по вул.Софійська,3 м.Старокостянтинів, Хмельницької обл., замовник ЖБК «Софійський партал».

Управління об’єктами комунальної власності.

Протягом І кварталу 2019 року конкурси на право оренди об’єктів нерухомого майна комунальної власності територіальної громади міста Старокостянтинова не оголошувалися.

Станом на 25 березня 2019 року нараховується 47 діючих договорів оренди комунального майна, по 3-х з яких орендна плата надходить до міського бюджету (3,00 грн. в рік), по 44 - на рахунки балансоутримувачів орендованого майна. У поточному році станом на 25 березня 2019 року на рахунки балансоутримувачів надійшло 83,1 тис. грн. орендної плати.

Приватизація об’єктів нерухомого майна комунальної власності територіальної громади міста Старокостянтинова протягом 2019 року не здійснювалася.

Транспорт.

Пасажирські перевезення у місті здійснюються відповідно до Закону України "Про автомобільний транспорт", Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1081 від 03 грудня 2008 року із змінами та доповненнями, інших нормативно-правових актів, які визначають правила перевезення пасажирів.

На даний час маршрутна мережа м. Старокостянтинів нараховує 9 маршрутів, перевезення здійснюються 20 транспортними одиницями.

Перевезення пільгових категорій населення здійснюється відповідно до чинного законодавства. За січень-березень 2019 року нараховано компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян в сумі 1552,9 тис. грн., профінансовано - 839,0 тис. грн. Борг приватним перевізникам за пільгові перевезення станом на 01 квітня 2019 року становить 713,9 тис. грн.

Регуляторна політика та розвиток підприємництва.

У сфері малого бізнесу міста станом на 01 березня 2019 року зареєстровано 217 малих підприємств та 2093 фізичних осіб - підприємців. За січень - лютий 2019 року зареєструвалось  44 фізичних осіб - підприємців та 31 особа припинила свою підприємницьку діяльність.

Регіональний споживчий ринок та послуги.

Станом на 01 квітня 2019 року в місті нараховується 304 стаціонарних підприємства торгівлі, 29 об’єктів громадського харчування, 159 об’єктів побутового обслуговування та 280 об’єктів дрібно-роздрібної мережі.

Підприємствами сфери послуг за 2018 рік реалізовано послуг для всіх споживачів на суму 129885,0 тис. грн.(в тому числі населенню - 37651,4 тис. грн.).

Доходи населення та заробітна плата.

У лютому 2019 року номінальна заробітна плата одного штатного працівника становила  7806,3 грн.

За оператиними даними станом на 01 квітня 2019 року заборгованість із заробітної плати по місту відсутня.

Демографічний розвиток.

Чисельність наявного населення міста станом на 01 лютого 2019 року становить 34585 чол. У січні 2019 року: народилося 30 чол., померло 32 чол., природне скорочення - 2 чол.

Суспільно‑політична ситуація в м.Старокостянтинів
у І кварталі 2019 року

Протягом звітного періоду у м. Старокостянтинів відбулося ряд подій і заходів суспільно-політичного характеру.

22 січня 2019 року в 42-му Гарнізонному будинку офіцерів відбулося урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди визначного державного свята - Дня Соборності України за участю міського голови Миколи Мельничука, депутатів міської ради, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції, операції об’єднаних сил у Донецькій, Луганській областях. На урочистостях вшанували квітами родини загиблих (померлих) учасників Революції Гідності та антитерористичної операції, членів сімей загиблих військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби. Також їм була виплачена одноразова матеріальна допомога.

30 січня 2019 року в приміщенні ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулися громадські слухання з питання планованої діяльності Старокостянтинівського комбінату комунальних підприємств щодо берегоукріплення  водосховища на річках Случ та Ікопоть з розчисткою та поглибленням в межах м. Старокостянтинів.

15 лютого 2019 року з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану у місті відбулося урочисте покладання квітів до Меморіального комплексу та пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-афганців. В 42-му  Гарнізонному будинку  офіцерів проведені урочисті збори та святковий концерт. Також виплачено матеріальну допомогу членам сімей воїнів-афганців (які загинули та померли).

20 лютого 2019 року у м. Старокостянтинів відбулися заходи до Дня Героїв Небесної Сотні, вшанування пам’яті Героя України Сергія Михайловича Бондарчука, покладання квітів до меморіальних дощок Герою України, проведення панахиди біля панно «Вічно в пам’яті нашій».

5 березня 2019 року в залі управління освіти виконавчого комітету міської ради відбулася презентація книги Ліщука Дмитра Савича «Старокостянтинівський край у вирі Другої світової війни 1939 - 1945 рр.».

9 березня 2019 року організовано та проведено покладання квітів до братських могил воїнам-визволителям, які розташовані на території міста, поминальну панахиду та мітинг на території Меморіального комплексу до 75-ї річниці визволення міста від нацистських загарбників, забезпечено проведення Естафети пам’яті «Слава визволителям України».                                           

21 березня 2019 року в приміщенні 42-го Гарнізонного будинку офіцерів відбувся звіт міського голови Мельничука Миколи Степановича про свою роботу, роботу виконавчих органів ради та здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради за 2018 рік.                                       

Протягом звітного періоду пройшло два пленарних засіданні сесії міської ради, питання які розглядались, були спрямовані на підтримку соціально-економічного розвитку міста.

Протягом трьох місяців 2019 року у місті не зафіксовано закликів до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності держави.

Загалом упродовж  звітного періоду в м. Старокостянтинів зберігалася стабільна суспільно-політична ситуація.

 

Міський голова                                                                          М.Мельничук

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.