Кризовий центр

Насильство в сім’ї необов’язково означає фізичне покарання. Виявляється, в житті є багато дій, які вважаються насильницькими. Багато дітей несвідомо піддаються насильству зі сторони батьків і близьких. Адже часто психологічний тиск може не менше ранити дитину, аніж побиття.
Приниження - постійне джерело психологічних травм. Перш за все, це відмова у визнанні, невіра у дитину,неприйняття дитини. Батьки часто опускають дитину з більш високого рівня самооцінки на більш низький простими словами: «дурень», «телепень», «бовдур»…
Емоційне ігнорування-багато батьків вважають, що суворе виховання підготує дитину до суворого життя. І тому часто відмовляють дитині у співчутті та турботі, не обнімають її, не гладять, не цілують і не розмовляють з нею.
Згідно плану роботи Кризового центру на 2013 рік був проведений семінар – практикум
«Ні насильству» для батьків учнів 5-х кл. Старокостянтинівського ліцею .
Основна мета семінару – практикуму: поглибити знання батьків з питання домашнього насильства, надати інформацію про види насилля та види виховання, розглянути небезпечні для дітей ситуації у виховному процесі та способи їх уникнення.
Тема семінару для батьків була цікавою та актуальною. Батьки були активні, уважні і відверті у своїх почуттях та розповідях. Особливість проведеного тренінгу була в тому , що учасники проявляли свою цікавість, задаючи запитання щодо виховання дітей та їх покарання за погані вчинки, розповідали про свої дії стосовно покарання дітей, ділилися із своїми дитячими спогадами та переживаннями. Батьки виявили інтерес і зацікавленість до такого заходу.

 

alt

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.