Головна

До відзначення 201-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в м.Старокостянтинові 6 березня 2015 року в приміщенні 42 ГБО відбувся літературно-музичний вечір «Слово Тарасове струнами б'ється». В заході приймали участь : Олена «Мальва», зразковий танцювальний колектив «Арабеск» (керівник Оксана Буєва), народний театр районного центру культури, (керівник Людмила Журавель), юна бандуристка Ольга Терещук, (керівник Олена Лисенко), вокальний ансамбль «Глорія», (керівник Наталія Мовчан),народний аматорський хор «Доброслав», (керівник Геннадій Зелінський) та ведучі Діана Клепацька та Максим Перепелиця.

"Року 1814 з 26 на 27 лютого (за старим стилем), 9 березня (за новим), темної ночі, перед світом у селі Моринцях на Звенигородщині, в хаті кріпака Григорія  Шевченка блиснув єдиний на все село вогник, народилася панові нова кріпацька душа, а Україні – її великий поет і художник Тарас Шевченко.

Шевченко прожив коротке і вкрай важке життя. Із своїх 47-и років він 24 роки був кріпаком, 17 років – невольником у засланнях, під наглядом жандармів і тільки 10 років – вільною людиною.

Український народ постійно звертається до постаті Тараса Шевченка. До постаті, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим не зрівняною для людського подиву та осягнення. Роковини цієї феноменальної людини мають спонукати всіх думаючих українців звернутися серцями до дум і повчань нашого Великого Кобзаря і керуватись його вказівками у своїх ділах".

З такими словами вечір розпочали ведучі Діана Клепацька та Максим Перепелиця, які розповіли про найголовніші життєві та громадські події з життя Кобзаря. Під хореографічну композицію танцювального колективу "Арабеск" Олена "Мальва" виконала пісню "Тече вода в синє море". У виконанні вокального ансамблю "Глорія" прозвучали пісні "Плавай, плавай лебедонько", "Защебетав жайворонок" та "Ой, три шляхи широкії". Уривок з п'єси Юрія Щербака "Стіна" виконали аматори народного аматорського  театрального колективу районного центру культури. Юна бандуристка Ольга Терещук виконала твір "Плач Ярославни".

Глядачі та учасники вечора залишились задоволені, вiдчули духовне пiднесення, пройнялись нацiональним патріотизмом.

 

      

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.