Головна

23 липня 2015 року у приміщенні Старокостянтинівського РВ УМВС України в Хмельницькій області за участі заступника прокурора Хмельницької області Сергія Нагребецького відбулась спільна координаційна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів з питань попередження і протидії злочинності та корупції, в тому числі їх організованим формам.
Відкриваючи нараду, міжрайонний прокурор Олексій Олійник наголосив, що підняті питання є надзвичайно важливими для присутніх. «Сьогодні турбує збільшення у нашому районні випадків вчинення конкретної категорії злочинів, таких як крадіжки, шахрайство, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспортних засобів. Поряд з цим, посиленої уваги потребує викриття і розслідування фактів одержання неправомірної вигоди.».


Так, впродовж І півріччя 2015 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань усього зареєстровано 533 заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень, що на 10,5 % більше ніж за аналогічний період минулого року.
Рівень злочинності на 10 тис. населення становить у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року збільшився на  6,7 %.
Викликає занепокоєння ріст правопорушень проти власності. Переважну частину яких складають крадіжки з автомобілів, крадіжки велосипедів в нічний час з під'їзді будинків, а також крадіжки мобільних телефонів.  
Збільшився також ріст випадків шахрайства (телефонного, через банківські картки та мережі "Інтернет").
Основними чинниками, які сприяли скоєнню вказаних правопорушень в районні є соціальні чинники (відсутність роботи, зубожіння населення), а також неналежне ставлення власників до збереження майна (залишення велосипедів без нагляду в під’їздах будинків, а також зберігання автотранспортних засобів поза гаражними приміщеннями в дворах будинків).
На окремих недоліках під час досудового розслідування зупинився і начальник слідчого відділу Старокостянтинівського РВ УМВС України в Хмельницькій області Олександр Зайцев, який наголосив, що причинами такого стану з-поміж іншого становить низький рівень використання заходів забезпечення, недостатнє проведення негласних слідчих (розшукових) дій, що повинно бути запорукою розкриття злочину.
На координаційні нараді заслухано інформацію  керівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо їхньої діяльності з питань попередження і протидії злочинності та корупції.
Підводячи підсумки, Олексій Олійник наголосив присутнім про посилення роботи на спільний результат – покращання стану протидії злочинності та корупції, підвищення ефективності їх профілактики, захист прав і свобод громадян та інтересів держави від злочинних посягань,  посилення рівня довіри громадськості до органів прокуратури та правоохоронних органів.    
За результатами обговорення на координаційній нараді розроблено низку спільних заходів, спрямованих на виявлення, розкриття припинення та попередження злочинних і корупційних проявів, усунення причин та умов, що їм сприяли.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.