Головна

 

В рамках проведення безстрокової благодійної акції «Чужих дітей не буває» 30 грудня 2015 року до вихованців Антонінської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Хмельницької обласної ради зі Старокостянтинова завітали гості. Завітали не з порожніми руками, а з численними подарунками і веселою концертною Новорічною програмою.

У закладі навчаються вісімдесят дітей, але на Новорічні свята більшість із них роз’їжджаються до батьків чи інших родичів. Новорічний захід організовано для тих 16 дітей – вихованців інтернату, котрі в силу різних обставин залишились на зимові канікули в Антонінах. Більшість дітей мають певні фізичні та психічні вади, частина – жителі м. Старокостянтинова та Старокостянтинівського району.

Свої зусилля об’єднали представники місцевого самоврядування та громадянського суспільства заради однієї благородної мети – надати допомогу тим, хто її потребує. Передноворічний захід для дітей Антонінської школи-інтернату організовано представниками міської влади, виконавчого комітету, депутатського корпусу,  громадських організацій, військовослужбовцями, приватними підприємцями, духовенством. До святкового заходу долучились: Тетяна Бондарчук, заступник міського голови, голова  об’єднання українок «Яворина» у Хмельницькій області, депутати Старокостянтинівської міської ради Mикола Ваврищук іОлена Шуляк, член міськвиконкому Олександр Іванощук, громадська організація «Творча сотня - рух до перемоги» (керівникОксана Радушинська) та міська організація воїнів АТО (головаСергій Жмурко, секретар Оксана Бабенко ). Для діток закупили цукерки і печиво, зібрали одяг і канцтовари, іграшки, посуд, книги. А настоятель Храму Святої Трійці УПЦ КП отецьСтепан Капустинський звернувся до дітей із напутнім словом, кожному подарував іконки, а закладу – настінну ікону. Заступник командира по роботі з особовим складом авіаційної бригади підполковник Микола Старушик привіз дітям гостинці, закуплені за кошти військовослужбовців в/ч п/п В2806, а ще – багато продуктів: м’ясо, рибу, згущенку, овочі та фрукти. Солодкі подарунки передали з магазину «Росава» (дирекція – Валентина СкалкаСвітлана Лазукова). Усі діти отримали новорічні подарунки та гостинці. Для перевезення організаторів святкового заходу приватний підприємець Микола Крупка безкоштовно виділив автобус.

Варто відмітити, що значна частина допомоги також надана управлінням освіти, всіма загальноосвітніми навчальними закладами міста, волонтерами і просто небайдужими громадянами.

Яскраву розважальну програму подарували дітям артисти ГО «Творча сотня - рух до перемоги»: Ірина Качан, Марія Мазур, Тетяна Паламарчук; артисти Хмельницької обласної філармонії:Степан ДробітОлександр Якубов. А юна співачка Марійка Голюк подарувала присутнім гарні пісні. Звукопідсилюючу апаратуру традиційно надав 42 Гарнізонний будинок офіцерів (директорСергій Чеплаков). Ведучою святкового дійства була талановитий журналіст, письменник та голова ГО «Творча сотня – рух до перемоги» Оксана Радушинська. Їй вдалось створити неповторну атмосферу тепла, любові і затишку для учасників свята.

Директор Антонінської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату Ігор Кондратюк зізнався, що до його закладу інколи приїздять волонтери, привозять гостинці, але вперше школа-інтернат отримала таку велику кількість подарунків, продуктів харчування, одягу, канцелярського приладдя, і, що найголовніше, - людського тепла.

Отже, захід в рамках безстрокової благодійної акції «Чужих дітей не буває» пройшов на високому організаційному рівні і досяг своєї головної мети – допомогти і ділом, і добрим словом всім діткам, які вкрай потребують допомоги небайдужих людей. 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.