Головна

15 лютого 2016 р. о 10.00. з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 27-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану у Старокостянтинові відбувся мітинг та урочисте покладання квітів і вінків до Меморіалу пам’яті та Пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-афганців, за участю керівництва міста, району, громадських організацій, молоді, колективів підприємств, установ та організацій.
У той же день о 12.00 в приміщенні 42 Гарнізонного будинку офіцерів відбулись урочисті збори. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Микола Мельничук. Він відзначив мужність та героїзм воїнів-афганців та усіх воїнів-інтернаціоналістів, які приймали участь у локальних збройних конфліктах на території інших держав. І хоча це була не наша війна на чужій території, вихідці зі старокостянтинівщини мужньо виконали свій військовий обов’язок.
З привітаннями також виступили голова ГО «Старокостянтинівської міської організації воїнів-інтернціоналістів» Олександр Чорноуз, начальник Старокостянтинівського гарнізону Микола Коваленко та голова ГО «Учасників АТО м. Старокостянтинова» Сергій Жмурко.
Хвилиною мовчання вшанували шістьох наших земляків, які не повернулись живими з афганської землі, а також Героїв України, які полягли на сході України, стримуючи російську агресію.
Для 141 учасників бойових дій в Афганістані міським головою Миколою Мельничуком та секретарем міської ради Олександром Степанишиним вручено відзнаку Президента України – пам’ятну медаль «25 років виведення військ з Афганістану». А також 8 старокостянтинівців учасників бойових дій в Республіці Афганістан отримали цінні подарунки і грамоти виконавчого комітету міської ради за активну громадську діяльність, постійну підтримку військовослужбовців Старокостянтинівського гарнізону, мобілізованих громадян міста, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції.
З патріотичною концертною програмою виступили артисти 42 Гарнізонного будинку офіцерів та громадської організації Творча Сотня «Рух до перемоги».

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.