Головна

26 квітня 2016 року о 10.00 відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів з нагоди відзначення 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС. Мітинг відбувся на території Меморіалу Пам’яті біля пам’ятного знаку ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. У ньому взяли участь представники виконавчого комітету міської ради, районної влади, ГО «Союз Чорнобиль України», громадськість, духовенство. На мітингу виступила заступник міського голови, начальник фінансового управління Камінська Валентина Казимирівна. Вона розповіла про подвиг чорнобильців, які в перші дні після аварії ціною неймовірних зусиль та самопожертви повністю загасили реактор і не допустили більш потужного водневого вибуху та врятували Україну і весь світ від масштабнішої катастрофи. 

 

 

Ліквідаторам аварії на ЧАЕС було вручено грамоти виконавчого комітету міської ради.
Від громадської організації «Союз Чорнобиль України» виступив секретар міської організації Нижник Віталій Андрійович. Він у своєму виступі подякував за надану допомогу з боку міської влади чорнобильцям та їх родинам, разом з тим, наголосив на необхідності відновлення повноцінної державної підтримки ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих чорнобильців.

 

Також в рамках заходів щодо вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи 25 квітня в приміщенні територіального центру соціального обслуговування відбулася зустріч із учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. В обговорені питань щодо соціальних гарантій постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС взяли участь посадові особи виконавчого комітету міської ради: начальник управління соціального захисту населення Наталія Шабельник, головний спеціаліст юридично-житлового відділу Олена Лямець, депутат міської ради Стаднік В. П., завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини Галина Бегеба. Для присутніх прозвучали пісні "Я українець", "Україна це ти" у виконанні М.Голюк, П.Зарічної.
 
 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.