Головна

 

26 квітня у військовій частині А4009 пройшли тренування спрямовані на протидію різним видам загроз ймовірного противника. Тренування є плановими і основна їх мета полягає в тому, аби відпрацювати до автоматизму дії особового складу і можливі реакції на всі види загроз та провокацій, які можуть трапитись як на території військової частини так і межах міста.

Наближаються травневі свята, тож ймовірно, що противник намагатиметься спровокувати проросійсько налаштоване населення на активні дії, використавши для цього події дворічної давнини. Два роки тому 2 травня в Одесі сталася жахлива трагедія в Будинку профспілок, де загинуло багато людей. Мотиваційна складова - знищення руського народу, саме такі тези часто використовуються супротивником. Наше завдання сьогодні довести до жителів міста, особового складу, що подібні заклики це лише провокація.  

Проведений захід покликаний запевнити старокостянтинівців, що у них є надійний тил, є люди які здатні у разі необхідності надати адекватну реакцію на можливі неправомірні дії та провокації. Також це тренування покаже нам дійсний стан справ і спроможність до реакції у разі виникнення загрози. Не секрет, що на території Старокостянтинова та району були зафіксовані прольоти безпілотних літаючих апаратів, саме такими діями супротивник можливо розвідує обстановку, можливо намагається її дестабілізувати. У нашій частині розроблено алгоритм дій особового складу на таку загрозу і сьогодні саме дії особового складу на проліт безпілотного літаючого апарату були одним із завдань цього тренування. 

Своїми діями військовослужбовці частини продемонстрували готовність діяти в складних умовах обстановки. Комбіновані загрози як наслідок гібридної війни, яка триває на сході країни змушують військовослужбовців проявляти розумну ініціативу та нестандартний підхід під час відбиття умовного нападу з урахуванням отриманого досвіду в зоні проведення АТО. Також, завданням сьогоднішнього тренування були відпрацювання взаємодії між військовими формуваннями гарнізону, поліцією, місцевими органами самоврядування щодо спільних дій і надання адекватної реакції на можливу загрозу.
Не треба також зменшувати і роль виховного процесу під час проведення даного тренування, успішне виконання завдань не можливе без вмотивованого, патріотично налаштованого особового складу
Звертаємось до мешканців нашого міста - у разі виявлення підозрілих предметів в громадських місцях, в повітрі безпілотних літаючих апаратів люди повинні звернутися у поліцію за номером 102, а далі робота за нами: у нас налагоджений тісний взаємозв’язок з силовими відомствами, розроблений порядок дій та визначені зони відповідальності між військовими формуваннями.

  

 

 

 

 Микола ШЕВЦОВ, виконуючий обов’язки заступника командира військової частини з виховної роботи, майор 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.