Головна

29.07.2016 року в замку князів Острозьких відбулося засідання журі для розгляду конкурсних проектів на кращий ескізний проект пам’ятника Василю - Костянтину Острозькому.

На розгляд журі було винесено 3 проекти, які відповідали умовам та програмі конкурсу.

Для інформування громадськості  та залучення до процесу обговорення даних робіт в приміщенні міської ради представлено виставку робіт, які брали участь у конкурсі та кожен бажаючий мав можливість залишити відгук щодо зазначених робіт. Також проводилося опитування щодо зазначених проектів в соціальних мережах із подальшим активним обговоренням.

Відкриваючи засідання конкурсної комісії, міський голова Микола Мельничук, висловив сподівання на те, що члени журі підтримують один із проектів та зазначив: "місто Старокостянтинів має велику свою історію, має засновника і мецената, завдяки якому Костянтинів отримав  магдебурзьке право. Сьогодні нашій громаді випала велика честь і можливість побудувати пам’ятник засновнику нашого міста Василю – Костянтину Острозькому".

Обговорення робіт на засіданні проходило активно і досить емоційно. Члени журі давали свої пропозиції та зауваження по тих чи інших складових проектів.

Найкращим проектом, за який віддали свої голоси присутні члени журі, визнана робота скульптора Віктора Рябова. Разом з тим, члени журі виступили за те, щоб краща робота була доопрацьована із врахуванням зауважень членів журі та підключенням до цього  процесу  інших фахівців відповідного напрямку.

Нагадаємо, що 26.05.2016 року виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення "Про оголошення конкурсу на кращий ескізний проект пам’ятника Василю – Костянтину  Острозькому". Пам’ятник Острозькому пропонується встановити на центральній площі міста по вул. Миру 1.

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.