Головна

24 серпня 2016 року відбулось ряд заходів з нагоди 25-ї річниці незалежності України.
Делегація міста в складі представників виконавчого комітету міської ради, установ культури, муніципального духового оркестру та народно-аматорського хору «Доброслав» взяла участь в урочистостях та у виставці традицій національної культури на майдані Незалежності у м. Хмельницький. Під час урочистостей в обласному центрі, відповідно до Указу Президента України від 19.08.2016р. №336/2016, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук вручив міському голові Миколі Мельничуку Відзнаку Президента України – ювілейну медаль «25 років незалежності України».

 

 

 

Основні заходи розпочалися о 18.00 на стадіоні «Центральний». З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Микола Мельничук. У своєму виступі він, зокрема, закликав мешканців та гостей міста  не забувати представників національно-демократичних сил, зокрема Народного Руху України Старокостянтинова, які у 1990 – 1991 роках в складних умовах тиску та переслідувань з боку радянської влади виборювали державність та незалежність України. Микола Степанович під час свого виступу згадав подвиг Героя України Сергія Бондарчука, також назвав поіменно всіх Героїв-захисників України представників старокостянтинівщини, які протягом останніх двох років полягли в зоні АТО на сході держави. В пам'ять про загиблих була оголошена хвилина мовчання.
Головною частиною урочистостей у цей день стала церемонія вручення відзнаки-медалі Старокостянтинівської міської ради «За особисту мужність та героїзм» учасникам антитерористичної операції, які проходили військову службу у Збройних Силах України під час четвертої та п’ятої хвилі мобілізації та військовослужбовців Старокостянтинівського гарнізону, що служать за контрактом. Вручали нагороди міський голова М. Мельничук та начальник Старокостянтинівського гарнізону М. Коваленко. Всього вручено 258 таких відзнак.
Відповідно до Указу Президента України від 05.08.2016 р. №327/2016, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку нагороджено медаллю «За військову службу Україні» молодшого лейтенанта О. Вітрука; медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня – молодшого лейтенанта О. Проказюка, старшого прапорщика О. Маринчака, старшого прапорщика – Ю. Пуштука.
За сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання обов’язків та з нагоди 25-ї річниці незалежності України Почесною відзнакою «За заслуги перед Хмельниччиною» міський голова нагородив заступника головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності Старокостянтинівської ЦРЛ Д. Саліпу; Почесною грамотою Хмельницької облдержадміністрації - технічного директора ТОВ «Старокостянтинівцукор», депутата Старокостянтинівської міської ради М. Співака; Подякою Хмельницької облдержадміністрації – заступника начальника управління освіти О. Лавренюк; Грамотою Хмельницької обласної ради – першого заступника генерального директора ДП «Старокостянтинівський молочний завод» В. Жука; Подякою Хмельницької обласної ради нагороджено начальника Старокостянтинівської ЖЕК О. Денегу.
За особистий внесок у становлення незалежності і розбудову української держави грамоти та цінні подарунки отримали 15 активних членів Старокостянтинівської міськрайонної організації НРУ (1990 – 1993 років).
Після завершення церемоній нагородження відбувся концерт колективів художньої самодіяльності міста. Також проходила виставка-продаж творів декоративно-прикладного мистецтва, виробів із зображенням національної української символіки. Згодом патріотичну концертну програму представив творчий колектив Тернопільської обласної філармонії. 

В концертній програмі взяли участь Народний артист України Мар'ян Гаденко та заслужена артистка естрадного мистецтва України Тетяна Кисляк.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.