Головна

21 листопада 2016 року у Старокостянтинові відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи і третьої річниці початку Революції Гідності.
О 10.00 розпочалось Віче на центральній площі біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, навпроти райдержадміністрації, де у дні Революції проходив Старокостянтинівський Євромайдан. У Віче взяли участь міський голова Микола Мельничук, працівники виконавчого комітету міської ради, представники районної влади, учасники Революції Гідності, учасники АТО, громадськість, духовенство.
На мітингу виступили: міський голова Микола Мельничук, депутат міської ради Микола Ваврищук, громадський активіст Тетяна Скрижевська.
У своєму виступі міський голова привітав усіх з Днем Гідності та Свободи з річницею початку Революції Гідності. Вказав, що Революція Гідності та нинішній захист незалежності від російської агресії на сході України засвідчують непохитність та незмінність європейського та демократичного вибору українського народу. Сьогодні як ніколи має бути єдність, а не протистояння та розбрат, які поширюють ті, хто в період Революції організовувли антимайдани та були співучасниками масових вбивств Небесної Сотні, зазначив міський голова.
Учасники Віче мали змогу почути аудіо-запис виступу на Майдані у Старокостянтинові Героя України Сергія Бондарчука 3 грудня 2013 року. До пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні поклали квіти та вінки. Загиблих Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО вшанували хвилиною мовчання. Наприкінці мітингу-віче було оголошено звернення громади міста до народних депутатів щодо необхідності якнайшвидшого покарання винних у вбивствах Небесної Сотні, а також у вчиненні злочинів та корупційних діянь як за часів правління Януковича, так і протягом останніх 3 років.
Потім відбулась патріотична хода до Меморіалу Пам’яті. Там було проведено панахиду та покладено квіти до панно «Вічно в пам’яті нашій» за участю священників УПЦ та УГКЦ.
Після завершення панахиди делегація виконавчого комітету міської ради на чолі заступника міського голови Тетяни Бондарчук поклала квіти до могил Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука та загиблих Героїв АТО на міському кладовищі.
О 15.00 в приміщенні актової зали ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся мистецько-просвітницький захід «Революція Гідності – захист незалежності України» за участю освітян, молоді міста, громадськості. Під час заходу демонструвався виступ міського голови Миколи Мельничука на сцені Євромайдану у Києві 19 лютого 2014 року та промова Героя України Сергія Бондарчука. Також прозвучали патріотичні пісні у виконанні Ульяни Федорчук, Юрія Вилавського, Вадима Маєвського, Надії Лисичиної та народного аматорського хору «Доброслав» (художній керівник Геннадій Зелінський). Ведучою заходу була директор міського будинку культури Діана Клепацька.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.