Головна

До Дня пам’яті жертв голодоморів 26 листопада 2016 року у Старокостянтинові відбулись меморіальні заходи.
По центральній вулиці Острозького пройшли сотні містян у жалобній ході на чолі з священниками усіх найбільших християнських конфесій міста.
О 15.30 біля Пантеону жертвам голодоморів у м. Старокостянтинові відбувся меморіальний захід за участю Почесних громадян міста, міського голови Миколи Мельничука, працівників виконавчого комітету міської ради, керівництва району, громадськості.
Усі присутні взяли участь у поминальному молебні в пам'ять про мільйони невинно убієнних українців під час голодоморів 1921 – 1922, 1932 – 1933, 1946 – 1947 років.
До Пантеону жертвам голодоморів лягли живі квіти та встановлено запалені лампадки як символи вічності людського буття та невмирущості пам’яті нащадків про жахливі голодомори, організовані радянською владою. Найстрашнішим з них став геноцид українського народу 1932 – 1933 років, коли всього за 2 роки було знищено голодною смертю до 10 млн. українців.
О 16.00 усі учасники жалобного мітингу взяли участь у Загальнонаціональній хвилині мовчання.
Міський голова Микола Мельничук, секретар міської ради Олександр Степанишин, голова Старокостянтинівської РДА Сергій Фесун, заступник голови районної ради Іван Овчар, Почесні громадяни міста Пирха Людмила Іванівна, Захрабов Нуруш Гейдарович, а також старшокласники загальноосвітніх шкіл міста  посадили на території Пантеону саджанці калини, що є символом українського роду, духовної нескореності і світлої пам'яті про померлих від голодоморів співвітчизників. Меморіальний захід провела директор міського будинку культури Діана Клепацька.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.