Головна

26 січня 2017 р. ранкової пори у місті відбулася довгоочікувана подія: відкрито пам’ятник Великому Кобзареві - Тарасові Григоровичу Шевченку.
В урочистому мітингу з нагоди відкриття пам’ятника взяли участь: Почесні громадяни міста, міський голова Микола Мельничук, працівники виконавчого комітету міської ради, військовослужбовці Старокостянтинівського гарнізону, представники Хмельницької облдержадміністрації, районної влади, депутати обласної ради, духовенство, громадськість міста.
Перед присутніми на мітингу виступив міський голова Микола Мельничук.
У своїй промові він привітав усіх з непересічною подією Всеукраїнського масштабу - з відкриттям пам’ятника Тарасу Шевченку у Старокостянтинові. Повідомив, що сквер, де знаходиться пам’ятник буде названий сквером ім. Тараса Шевченка на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради. Ще у 2006 році виникла ініціатива громадськості щодо зведення пам’ятника Великому Кобзареві у місті, зазначив міський голова. Микола Степанович подякував усім, хто робив пожертви на пам’ятник, хто допоміг облаштувати мальовничий сквер та створити ще одну окрасу нашого міста: це і освітяни, і депутати міської ради різних скликань, і підприємці, і меценати (народний депутат України Олександр Герега), і усі небайдужі громадяни. Окрему вдячність Микола Мельничук висловив тим, хто зробив можливим появу у нашому місті величної скульптури найвідомішого в світі українського поета, мислителя та пророка: київським  скульпторам та діячам культури Віктору Рябову, Юрію Кисельову, Раді Михайловій та львівським творцям бронзової скульптури– Ігорю Чубі і Оресту Каничу.
Також старокостянтинівську громаду привітали зі святковою подією один з авторів пам’ятника - Віктор Рябов та депутат Хмельницької обласної ради Вадим Лозовий.
Право відкрити пам’ятник було надано міському голові Миколі Мельничуку та скульпторам Віктору Рябову і Юрію Кисельову.
В церемонії освячення пам’ятника взяли участь священники найбільших християнських конфесій міста.
Артисти академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії стали ведучими святкового мітингу та майстерно виконали музичні композиції на вірші Тараса Шевченка. Колектив народного аматорського хору "Доброслав" заспівав невмирущий "Заповіт".
На завершення святкового дійства до підніжжя пам'ятника лягли десятки букетів живих квітів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.