Головна

09 березня 2017 року о 15.00 біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку у місті відбувся мітинг у формі літературно-мистецького заходу з нагоди 203-ї річниці з дня народження Великого Кобзаря.

Під мелодію «Думи мої, думи мої…» у виконанні духового муніципального оркестру  до ніг великого поета урочисто поклали квіти керівництво міста на чолі з міським головою Миколою Мельничуком, представники районної влади, громадськість.

Вклонитись Тарасу Шевченку також прийшли представники трудових колективів, шкільна молодь, військовослужбовці Старокостянтинівського гарнізону, духовенство, громадські організації (ГО "Старокостянтинівське козацтво", дитячо-юнацька громадська організація  "Клуб козацький герць" та інші).

На мітингу з промовою виступив Микола Мельничук. Він ще раз нагадав про значущість встановлення пам’ятника Т.Г. Шевченку у Старокостянтинові та зазначив, що вся критика та сумніви довкола цього питання виявилися недоречними. За словами міського голови, вже навіть впродовж короткого проміжку часу  новостворений сквер поруч пам’ятника став улюбленим місцем відпочинку мешканців міста і надалі слугуватиме майданчиком для  проведення різноманітних заходів культурно-мистецького та патріотичного спрямування. Свій виступ Микола Степанович завершив актуальним на сьогоднішній день закликом до загальнонаціонального єднання поетичними рядками з поезії Тараса Шевченка «І мертвим, і живим і ненародженим землякам моїм…»:  «…обніміться, брати мої, молю вас, благаю!».

У майстерному виконанні ведучої заходу, директора міського будинку культури Діани Клепацької та учнів шкіл міста прозвучали безсмертні поезії Великого Поета.

Народно-аматорський хор «Доброслав» виконав невмирущий «Реве та стогне Дніпр широкий…» - пісню на слова Тараса Шевченка, яка поруч з її автором стала одним із символів України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.