Головна

Відповідно до Указу Президента України від 26 серпня 2016 року №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації», розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження плану заходів з відзначення в області 500-річчя Реформації», 21 березня 2017 року в приміщенні центральної районної бібліотеки у Старокостянтинові відбулася конференція «Реформація. Україна».
Просвітницький захід організовано громадською організацією «Нове покоління» (керівник - Людмила Панчук), яка об’єднує педагогів - представників різних християнських конфесій, за підтримки відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради.
У конференції взяли участь педагогічні працівники, представники Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, член громадської ради при Міністерстві молоді та спорту України Руслан Калитенко (м. Київ), громадськість.
Радник-помічник міського голови Юрій Мудрик у вступному слові від імені міського голови Миколи Мельничука привітав учасників конференції. Закликав поширювати інформацію про цей захід та загалом про події, пов’язані з відзначенням 500-річчя Реформації, оскільки Реформація стала важливим явищем не тільки релігійного життя, а й вплинула на подальший розвиток всієї європейської цивілізації.
В ході проведення конференції лекторами висвітлено такі питання: «Причини виникнення та вплив Реформації на розвиток людства»; «Світоглядний вибір. Формування цілісних орієнтацій сучасної молоді»; «Мартін Лютер. Принципи Реформації»; «Основні етапи Реформації в Україні»; «Реформація і освіта».
Визначені наступні кроки співпраці та перспективи взаємодії місцевого самоврядування, закладів культури, освіти та релігійних установ.
Усі учасники конференції дійшли спільного висновку, що відзначення 500-річчя Реформації сприятиме поширенню нових знань серед населення, особливо серед молоді, про позитивні зміни, які відбулися у всіх сферах життя у Європі та інших країнах, де поширювалася Реформація.

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.