Головна

21 листопада 2018 року у місті відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи і 5-ї річниці початку Революції Гідності.

 

Делегація у складі: родин загиблих учасників АТО-ООС, Тетяни Бондарчук, заступника міського голови, дружини Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука, ветерана АТО-ООС підполковника Олександра Крижанівського, начальника управління соціального захисту населення Наталії Шабельник, радника-помічника міського голови Юрія Мудрика, представників виконавчого комітету міської ради поклали живі квіти до могили Сергія Бондарчука та ще до восьми могил Героїв АТО-ООС - полеглих на сході старокостянтинівців, захисників нашої Вітчизни.

 

На Меморіальному комплексі відбулася церемонія покладання квітів до панно «Навіки в пам’яті нашій»  за участю громадськості, священиків, працівників виконавчого комітету міської ради, мешканців міста, установ  району.

 

dsc02383

dsc02383

 

dsc02383

 

Отець Юрій Ланик (УГКЦ), отець Степан Капустинський (УПЦ КП) та брат Владислав (РКЦ) провели поминальну панахиду за жертвами Революції Гідності – Героями Небесної Сотні та полеглими на Донбасі захисниками Батьківщини.

Хвилиною мовчання присутні на Меморіальному комплексі віддали шану Героям Небесної Сотні і тим згиблим в зоні АТО-ООС землякам, які принесли в жертву свої життя за незалежну, соборну Україні, за наш європейський вибір.

В актовій залі ЗОШ І – ІІІ ст. №1 відбувся мистецько-просвітницький захід «Гідність та свобода: 5 років боротьби», організований відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради і проведений Оленою Чернегою та Олександром Анікіним.

 

Усі хто побував на цій зустрічі, змогли почути хвилюючі  спогади про драматичні події Революції Гідності, яка 5 років тому розпочалася на Євромайдані, про участь у них сотень старокостянтинівців, про продовження боротьби  за нашу Незалежність і Гідність  на передовій Донбасу, у волонтерському русі. Про це розповіли учасники Революції Гідності: військовий капелан, отець Юрій Ланик, волонтер Анатолій Потерба, учителька української мови та літератури міської гімназії ім. Героя України Сергія Бондарчука, голова місцевої "Просвіти" Лідія Ярохно.

 

 

 

 

Національно-патріотичну атмосферу заходу своїми піснями і виступами підтримали: вихованці Міського центру дитячо-юнацької творчості, а також Євген Маркін, Ліза Вознюк, народний аматорський хор "Доброслав" та муніципальний духовий оркестр.

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.