Головна

23 03 2021 колегія

23 березня відбулось розширене засідання колегії Хмельницької обласної державної адміністрації.

У засіданні взяв участь міський голова Микола Мельничук, начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради Анатолій Пасічник.

На порядок денний виносилися питання:

  1. Про стан функцiонування системи позашкiльноi освiти як складової ефективностi освiтнього процесу.
  2. Про пiдсумки роботи мiсцевих органiв виконавчоi влади та органiв мiсцевого самоврядування областi з розгляду звернень громадян та першочерговi заходи щодо забезпечення реалiзацї конституцiйного права на звернення у 2021 poцi.
  3. Про план роботи обласної державної адмiнiстрації на II квартал 2021 року.

Колегія відбулася у форматі відеоконференції.

В ході розгляду першого питання до виступу було запрошено начальника управління освіти виконавчого комітету міської ради Анатолія Пасічника. У своєму виступі Анатолій Панасович зазначив, що систему позашкільної освіти Старокостянтинівської міської територіальної громади складають 3 заклади освіти: міський центр дитячо-юнацької творчості, станція юних техніків, дитячо-юнацька спортивна школа. Закладами позашкільної освіти охоплено понад  3 тисячі вихованців. Навчання у позашкільних закладах освіти проводиться безкоштовно. Фінансуються вони виключно коштом місцевого бюджету. На 2021 рік передбачено: 8,5 млн. грн.

Усі заклади мають власний сайт та сторінку у соціальній мережі Fasebook, де батьки можуть знайти важливу для себе інформацію. Кожен гурток має свою спільноту у соціальній мережі Fasebook, архів фото та відео матеріалів.

В період пандемії керівники гуртків адаптували навчальний процес до умов карантину. Успішно проводиться он-лайн навчання.  

Міський голова Микола Мельничук підсумовуючи дане питання наголосив що міська влада приділяє значну увагу розвитку позашкілля на Старокостянтинівщині. У цьому році завершується капітальний ремонт приміщення, у якому буде відкрито ЦЕНТР ПОЗАШКІЛЛЯ, де поєднають свою роботу усі заклади позашкілля та центри соціального спрямування Громади.

З різних джерел  фінансування на ремонт приміщення було використано біля 16 млн.грн, з них 3,7 млн.грн державні кошти та 12,2 млн.грн кошти місцевого бюджету. Наразі виготовлено проектно-кошторисну документацію на облаштування прилеглої території, де передбачаються місця для проведення занять на відкритому повітрі.  

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.