Головна

1

18 липня в Україні відзначається День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. ПрАТ "Старокостянтинівський спецкар'єр", як ніхто інший у нашій громаді, має відношення до цього професійного свята.
Це підприємство зі славною трудовою п’ятдисятилітньою історією. Напередодні професійного свята голова правління ПрАТ «Старокостянтинівський спеціалізований кар'єр» Володимир Романюк, спілкуючись із журналістами газети "Життя Старокостянтинівщини" розповів про плани розвитку підприємства, трудові будні та злагоджену роботу колективу: "Впевнено кажу, що наш колектив - це 160 професіоналів своєї справи. Саме вони щоденною працею примножують успіх та економічну стабільність на підприємстві. Ми не маємо проблем у кадровій політиці, мабуть, завдяки розмірам заробітної плати. Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за 2020 рік склала 17140 грн. Середньомісячна заробітна плата одного працюючого за 6-ть місяців 2021 року складала до 20 тис грн. Діє чітка програма преміювання. На чолі кожної ділянки стоїть відповідальний працівник, котрий є абсолютним фахівцем своєї справи – від простого робочого до керівника підрозділу.
За останній рік виготовлено продукції на 240 млн грн, сплачено податків у всі рівні бюджетів - місцеві, державні – 52,5 млн грн. Кожного року динаміка економічного росту підвищується. Вже 4-ий рік ми беремо участь у програмі, ініційованій президентом України Володимиром Зеленським «Велике будівництво», саме вона дала величезний поштовх для розвитку підприємства. Кар'єр відмовився від експорту продукції, все реалізовуємо на ринку України. Наша продукція сертифікована в Україні та за кордоном. Постійно розширюємо асортимент продукції як щебеневої так і суміжної, вже декілька років, як налагодили виготовлення тротуарної плитки, це дало змогу створити нові робочі місця. За останні роки переробляємо все більше гірничої маси - не мало, не багато - за мільйон тонн. Потужності виробництва зросли майже вдвічі. Ми єдині на теренах Хмельницької області, що виготовляємо кубовидний щебінь, який має особливу форму, тільки такий щебінь йде на поверхневі шари асфальтно-бетонної суміші. Постійно триває процес оновлення матеріально-технічної бази підприємства. У кризові 2008-2009 роки та згодом у 2014 році провели модернізацію, закупили нове технологічне обладнання, що дозволяє виготовляти саме такий щебінь. Упродовж 2020 року ПрАТ «Старокостянтинівський спеціалізований кар’єр», незважаючи на карантинні обмеження в країні, працювало стабільно і нарощувало темпи виробництва та реалізації продукції. У 2020 році було видобуто та реалізовано максимальну кількість корисних копалин, яка передбачена дозвільними документами. За результатами роботи за 2020 рік, чисті активи Товариства збільшились на 64 847 тис грн і на 31.12.2020 року склали 157 405 тис грн, що у 28,5 рази перевищує Статутний капітал Товариства. Чистий дохід від реалізації продукції зріс у порівнянні з попереднім роком на 104 527 тис грн, валовий прибуток на 36 062 тис грн, чистий фінансовий прибуток зріс на 16 250 тис грн. Темпи роботи набрані у 2020 році підприємство продовжує і в 2021 році та за шість місяців 2021 року, незважаючи на несприятливі погодні умови які склалися в зимово-весняний період, чистий дохід від реалізації готової продукції становив 93 914 тис грн. До бюджету сплачено податків на суму 21 381 008 грн. Але, як то кажуть у народі, - «не хлібом єдиним»: підприємство ніколи не відмовлялося від засад волонтерства та спонсорства, значні кошти спрямовуються на вирішення окремих соціальних питань."

3

2

5

4

6

За матеріалами газети "Життя Старокостянтинівщини"

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.