Головна

24 вересня відбулася зустріч представників виконавчого комітету міської ради, комунальних підприємств з представниками ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».
В ході зустрічі заступник генерального директора по роботі з органами місцевого самоврядування та комунікації ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Наталія ТКАЧУК презентувала «Профіль здоров’я Хмельницької області» та Барометр показників громадського здоров’я. Їх спільно розробили КНП «Хмельницький обласний центр громадського здоров’я» та ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України». Ситуацію у Хмельницькій області на фоні загальнодержавної порівнювали за 20 ключовими показниками громадського здоров’я. Дані, що наведені у Барометрі показників громадського здоров’я, відображають стан за окремими категоріями за період 2019-2020 років.
Пані Наталія підкреслила, що виконані дослідження дозволяють простежити причинно-наслідковий зв’язок між факторами ризику (охоплення населення вакцинацією, несвоєчасне звернення до лікаря, показники передчасної смертності хворих за окремим нозологіями, приріст кількості ДТП тощо) та здоров’ям. Саме поєднання таких складових визначає тривалість та якість життя людей.
Наталія Ткачук презентувала Профіль здоров’я, що розроблений на основі даних по Старокостянтинівській громаді. Звернено увагу на заходи щодо формування здорових харчових звичок та популяризації споживання здорової їжі та напоїв на рівні громади так і на родинному рівнях. 
Також презентовано «Калькулятор життя». За допомогою цього онлайн-інструменту можна визначити очікувану тривалість життя людини, в залежності від факторів поведінки, шкідливих та корисних звичок, режиму харчування, фізичної активності, наявності хронічних захворювань тощо.
Заступник міського голови Валентина КАМІНСЬКА і керуючий справами Наталія ШАБЕЛЬНИК подякували Наталії ТКАЧУК за цікаву та корисну доповідь та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю з ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» у цьому напрямку задля покращення здоров’я мешканців громади.

zdor 4

zdor 1

zdor 3

zdor 5

 zdor 2

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.