Головна

30 09 2021 corona

За інформацією Старокостянтинівського центру первинної медико-санітарної допомоги за минулий тиждень діагностовано 31 новий випадок захворювання на Covid-19, серед захворівших є 1 дитина. Для підтвердження діагнозу використовуються Експрес-тести (за тиждень проведено 165 досліджень, з них 26 позитивних ) та ПЛР тести ( за тиждень - 8 досліджень, з них 4 позитивних ). Захворюваність на Covid-19 зростає, пацієнти котрі потребують стаціонарного лікування госпіталізуюються в КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» м.Красилів. Пацієнти з легшою формою перебігу хвороби лікуються вдома під наглядом сімейного лікаря.

КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» продовжує вакцинацію населення  проти коронавірусної хвороби Covid-19.

Для проведення щеплень в селах громад  працюють виїздні бригади.  Для охочих отримати щеплення в місті працюють 3 Центри масової вакцинації населення: Центр № 1 вул.Острозького, 14 (в приміщенні бібліотеки), Центр №2 вул. Ессенська, 2 (в приміщенні музичної школи) та Центр №3 вул. Попова, 18 (в приміщенні ТОВ «Епіцентр К») та Пункт щеплення, що знаходиться в поліклінніці кабінет №5.

 Протягом тижня було проведено 1003 щеплення. 600 громадян отримали першу дозу вакцини, з них вакциною AstraZeneka щепилися 70 людей, вакциною CoronaVac – 212 людей та вакциною Pfizer – 318 людей , дві дози протиковідної вакцини отримали 403 людини, з них вакциною AstraZeneka щепилися 22 людини, вакциною CoronaVac – 157 людей та вакциною Pfizer – 224 людини. Таким чином, на сьогоднішній день маємо наступні показники вакцинованого населення: Старокостянтинівська ОТГ – 46%, Миролюбненська ОТГ – 40,9%, Староостропільська ОТГ – 28,4%.  Вакцина проти Covid–19 є в достатній кількості, всього на лічується 6880 доз. Кожен охочий отримати щеплення може обирати якою вакциною бажає вакцинуватися та отримати щеплення без попереднього запису.

 КНП «Старкостянтинівський ЦПМСД» та весь медичний персонал закликає всіх дотримуватися карантинних обмежень та свідомо віднестися до проведення профілактичних щеплень від Covid–19, щоб захистити себе і своїх рідних від тяжкої недуги.

Аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: 

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

Якщо ви маєте ознаки респіраторного захворювання – залишайтеся вдома.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.