Головна

1

04.11.2021 р. відбулася презентація проєкту «Волинські барбакани», який базується на архітектурній спадщині Волині. В рамках реалізації проєкту відтворено 3-D модель вигляду в'їзної брами замку князів Острозьких XVI століття. На спеціальному стенді, який встановлено біля в'їзної брами замку, можна відсканувати код та здійснити віртуальну подорож в минуле волинських брам та барбаканів. Такий інтерактивний підхід зацікавить сучасного туриста.
https://barabaka.org/...

Проєкт «Волинські барбакани» реалізується в рамках партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду.

Барбакан - це в’їзна брама до міста чи замку, яка має оборонну передбрамну добудову у вигляді круглої чи квадратної у плані вежі або муру з брамою. Для того, щоб потрапити в місто, треба було пройти через дві брами нижньої частини барбакану – зовнішню і внутрішню. Хоч назва проекту і звучить «Волинські барбакани», проте сам термін «барбакан» є дещо неврегульованим.

Оборонні споруди, які прикривали підступи до воріт, могли мати різні форми. Оскільки в багатьох країнах велику популярність мали напівкруглі в плані побудови, то здебільшого за ними і закріпилася назва «барбакан».

2

2 1

3

4

7

8

9

10

11

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.