Головна

11 10 2021 ЦПМСД

КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» продовжує вакцинацію населення Старокостянтинівського району  проти  коронавірусної  хвороби  Covid-19.

В місті працюють Центри масової вакцинації та  Пункт щеплення де можна отримати щеплення від Covid-19. Адреси розташування Центрів та Пункту щеплення наступні:

  • Центр № 1 - вул.Острозького, 14 (в приміщенні бібліотеки);
  • Центр №2 - вул. Ессенська, 2 («Торгівельний центр»);
  • Пункт щеплення – вул. Пушкіна, 47 ( в поліклініці, кабінет №5 ).

Як  і раніше, для охочих отримати щеплення від коронавірусної хвороби в селах громад – працюють мобільні бригади ПМСД. Хочеться відмітити, що останнім часом кількість людей, серед сільського населення, що хочуть отримати щеплення збільшилася.

Від початку вакцинальної кампанії щеплення від Covid-19 отримали 19458 осіб. 7582 громадян отримали першу дозу вакцини, з них вакциною AstraZeneka щепилися 2934 особи, вакциною CoronaVac – 1610 осіб, вакциною Pfizer – 2719 осіб. Дві дози протиковідної вакцини отримали 11876 людей, з них вакциною AstraZeneka щепилися 1904 людини, вакциною CoronaVac – 3190 людей, вакциною Pfizer – 4836 осіб та вакциною Moderna – 1946 осіб.

Таким чином, на сьогоднішній день маємо наступні показники вакцинованого населення: Старокостянтинівська міська територіальна громада – 42,8%, Миролюбненська ОТГ – 24,6%, Староостропільська ОТГ – 19,4%.  При державному показнику 28,65% та обласному – 36,5% щепленого населення проти коронавірусної  хвороби  Covid-19.

Вакцина проти Covid–19 є в наявності в достатній кількості. Кожен мешканець громади має проявити свій громадяський обов’язок та зробити щеплення від гострої респіраторної коронавірусної хвороби.  Для того, щоб вакцинуватися в місті попередньо записуватися не потрібно, необхідно звернутися в один із Центрів вакцинації або в Пункт щеплення. Мешканцям сільської місцевості, що виявили бажання вакцинуватися,  необхідно звернутися до медичного працівника, що надає медичну допомогу в селі.

Адміністрація КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» інформує,  що станом на 12.11.2021 року від короновірусної інфекції амбулаторно під наглядом сімейного лікаря та медичної сестри лікується 197 осіб, в тому числі 13 дітей. Нажаль, із 197 пацієнтів, що хворіють на короновірусну хворобу 142 пацієнта не щеплені.

За останній тиждень діагностовано 99 нових випадків захворювання на Covid-19. Для підтвердження діагнозу використовуються Експрес-тести (за тиждень проведено 159 досліджень, з них 75 позитивних) та ПЛР тести (за тиждень - 54 досліджень, з них 16 позитивних).

Вкотре  нагадуємо, що всі хворі з підвищеною температурою тіла та ознаками респіраторних захворювань повинні одразу звертатися в ізолятор до лікаря, не залежно від того, з яким лікарем підписано декларацію. В свою чергу лікар, що проводить огляд, в залежності від стану важкості перебігу захворювання,  вирішує як саме буде лікуватися пацієнт – амбулаторно, під наглядом сімейного лікаря чи в стаціонарі. Ізолятор знаходиться за адресою вул.Пушкіна, 47, Корпус №2.

Вакцинація від Covid-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Колектив Центру ПМСД щеплений від короновірусної хвороби на 100%.

КНП «Старкостянтинівський ЦПМСД»  вкотре закликає всіх дотримуватися правил «червоної зони» епідеміологічної небезпеки та свідомо відноситися до проведення профілактичних щеплень від Covid–19, адже тільки щеплення може  захистити Вас і Ваших рідних від тяжкої недуги.  Аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: 

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

Якщо ви маєте ознаки респіраторного захворювання – звертайтеся за лікарською допомогою в ізолятор центру ПМСД.

       

З повагою, директор А.І.Швець та медичний персонал КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»  

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.