Головна

14 12 2021 ЧАЕС

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме 14 грудня 1986 року завершилося будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Минуло вже три десятиліття після найстрахітливішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в наших серцях досі відлунює відгомін тих трагічних подій, ми ніколи не забудемо про самопожертву й мужність героїв-ліквідаторів, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля прийдешніх поколінь. Ми згадуємо тих, завдяки чиїй роботі вдалося подолати наслідки катастрофи. Це тисячі пожежників, будівельників, військових, правоохоронців, медиків, і серед цих героїв були й старокостянтинівці.

Завдяки вам, шановні ліквідатори, вдалося приборкати лихо та зменшити масштаби трагедії, бо ж без їхньої самопожертви й оперативності наслідки катаклізмів від розбурханого атому могли б бути значно глобальнішими. Низький уклін вам за героїзм, сміливість, відвагу та за врятовані життя. Миру вам і вашим родинам, міцного здоров’я, добробуту, спокою та довгих років життя!

Схиляємо голову перед пам’яттю загиблих героїв та віддаємо дань пошани всім ліквідаторам аварії, які жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах тієї катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала трагедія.

Людська шана та вдячність героям ліквідаторам!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.