Головна

Щорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

27 січня – скорботна дата. Сьогодні Україна разом зі всією світовою спільнотою в урочистому поминанні вшановує пам’ять жертв Голокосту ‒ однієї з наймасштабніших трагедій в історії людства ХХ століття. За офіційною статистикою, це 6 мільйонів людей, трагічно загиблих за часи нацистської влади – періоду нечуваних злодіянь та жорстокості. Жертвами Голокосту на українських землях стали більше мільйона євреїв.

Ми завжди пам’ятатимемо найстрашніший злочин нацизму, згадуючи Освенцім, Варшавське гетто, Бабин Яр та інші місця упокоєння безневинних жертв. Пройшовши крізь страхіття Голодомору та репресій, українці як ніхто інші розуміють біль єврейського народу. Це наш спільний біль, який щемить у наших серцях, ятрить рани нашої багатостраждальної землі, скорботними рядками повнить книгу буття народу.

Минуле має стати для усіх нас уроком, застереженням про небезпеку расизму, ненависті й нетерпимості, має завжди нагадувати про страшні наслідки одержимої ідеології, яку сповідували прихильники фашизму. Кожен має робити усе, аби трагедії не повторилися в майбутньому. Пам’ятаймо про це і будьмо єдиними у відстоюванні ідеалів гуманізму, демократії, свободи та миру у всьому світі.

Схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям. У цей пам’ятний день висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким усіх загиблих від рук нацистів у роки Другої світової війни.

Приєднуємося до загальної печалі й співчуваємо болю й утраті, ім’я якої Голокост.

Нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Пам’ятаймо!

З повагою,
міський голова                                                               Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                   Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.