Головна

27 01 2022 швець

За інформацією директора КНП "Старокостянтинівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Анатолія ШВЕЦЯ на Старокостянтинівщині наразі відмічається погіршення епідеміологічної ситуації внаслідок росту захворювання на ковід-19.
 
На сьогоднішній день на амбулаторному лікуванні знаходиться 119 осіб, в тому числі 15 дітей. Дана ситуація спричинена тісним контактом людей на новорічні свята, а також циркулюванням нового штаму ковід-19 «Омікрон». Характеристиками цього штаму є висока контагіозність, скорочення інкубаційного періоду, особливо спостерігається ураження органів дихання (викликає бронхіти та запалення легень). У категорію ураження потрапляють діти.
 
Адміністрація Старокостянтинівського центру ПМСД закликає при появі ознак респіраторних захворювань обов’язково звертатись до своїх сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів.
 
Застерігаємо стосовно дітей, якщо у дитини є ознаки респіраторного захворювання: підвищенням температури тіла ні в якому разі не лікуйте дитину вдома, не займайтесь самолікуванням. В кожній амбулаторії наявний ізолятор, де створені умови для огляду та обстеження пацієнтів з підозрою на ковід-19.
 
Звертайтесь за допомогою до лікаря, з яким уклали декларацію. Якщо з якихось причин Ви не можете зв’язатись з сімейним лікарем телефонуйте директору центру ПМСД за № 0989878939.
 
Звертаємо увагу, що єдиним захистом від коронавірусної хвороби є вакцинація яка проводиться і на даний час на території трьох громад. В місті працює 2 центри та 1 пункт вакцинації, в сільській місцевості щеплення проводяться мобільною бригадою по замовленню медичного працівника.
 
Звертайтеся у будь-який центр вакцинації чи пункт щеплень з 9.00 до 15.00 години.
 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.