Головна

104883735 1110283779401612 345231728591059316 o

У скорботний день 22 червня українці вшановують пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Величезні жертви і скалічені долі, найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, загублене дитинство і втрачена юність – таке навіки залишається у пам’яті.

Для України Друга світова війна – це національна трагедія, бо ця війна не обмежилась лише бойовими діями та окупацією, а й піддала українців руйнівному впливу тоталітарних режимів. Багато життів обітнула та жахлива війна, багато людських доль були покалічені та зруйновані… Наш священний обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто відстояв майбутнє, хто відвоював перемогу, і тих, хто став жертвою нацизму.

Сьогодні Україна знову відстоює свою незалежність та територіальну цілісність в умовах повномасштабної війни, розв’язаної проти України путінською росією. Ми знову змушені виборювати не тільки свободу, а й право на життя зі зброєю в руках, виносити поранених з поля бою, організовувати евакуацію з територій, де ведуться бойові дії, переживати за українців, які залишилися в окупованих містах і селах. Матері й дружини знову тривожно чекають повернення своїх синів і чоловіків, діти чекають своїх батьків. Мирне населення потерпає від постійних обстрілів. Війна це не лише танки, гармати і бої – війна це мільйони маленьких і великих людських бід. Ворог намагається знищити все українське. Знищити нашу культуру, нашу мову, нашу пам’ять. Загарбники обстрілюють школи, музеї, церкви, винищують нашу культурну спадщину. Вони силкуються знищити нашу ідентичність. Але їм це не вдасться.

Ми переможемо. Бо ми єдині й сильні, адже шануємо свої традиції, знаємо власну історію, ніколи не відцураємося свого коріння. Україна – в нашому серці! Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають нашу державу, нашу свободу, наше майбутнє.

Ми захистимо нашу Українську державу, здобуту кров’ю батьків і дідів, для наступних поколінь, щоб Велика Перемога завжди жила в серці кожного українця, як пам’ять про тих, хто найвищою ціною – ціною життя виборював у ворога кожен клаптик рідної землі.

Світла пам’ять усім загиблим за свободу України. Завдяки їхньому подвигу ми переможемо, і у нашій державі обов’язково настане мир.

Ветеранам, вдовам, учасникам війни та дітям війни щиро бажаємо міцного здоров’я, злагоди, благополуччя на многії літа у мирній Україні.

Вічна пам’ять загиблим.

Честь і слава живим героям!

З повагою,
міський голова                                                                                Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                                   Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.