Головна

Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Цього року до вказаної акції долучились прокурори Хмельницької окружної прокуратури. Вони відвідують навчальні заклади та розповідають учням про існування цих проблем у суспільстві.

prok 001

 «16 днів проти насильства» - це нагода ще раз привернути увагу до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Так, 05 грудня 2022 року, ювенальний прокурор Хмельницької окружної прокуратури Подворний Максим Вікторович разом із інспекторами ювенальної превенції відділу превенції Хмельницького РУП ГУ НП в Хмельницькій області Устименко Іриною Олександрівною та Новохижко Тетяною В’ячеславівною відвідали учнів 6-9 класів Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Самчиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учні із захватом слухали інформацію, ставили запитання, цікавились, який алгоритм дій, якщо відносно когось вчиняють насильство.

Вказаний захід є надзвичайно важливим, адже від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України українці зіткнулися із безпрецедентним рівнем насильства, пов’язаного з війною.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.