Головна

hchXy1673962104NqDcH

Щороку, 22 січня, ми відзначаємо важливу подію в українській історії − ухвалення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 1919 року.

Нині День Соборності України є й надзвичайно актуальним та одним із найважливіших пам’ятних днів в нашому національному й державному календарі. Це нагадування кожному українцю про те, що сила нашої держави – у нашій єдності та соборності українських земель. Тож саме свято засвідчує, що є лише одна єдина незалежна, соборна й демократична держава і ми – єдиний народ – Українці!

Подія, яка відбулася далекого 1919 року, стала визначальним явищем боротьби українського народу за свою державність у ХХ столітті. Саме тоді розпочався наш поступ за відродження суверенної самостійної держави.

День Соборності України цьогоріч ми відзначаємо, ведучи запеклі бої з російськими окупантами на землі, у повітрі й на суходолі. Наші українські захисники міцно тримають позиції і вибивають ворога з нашої землі, звільняючи українські міста і села.

У нас не тільки героїчне минуле і сучасне. У нас – велике майбутнє! Ми маємо не повторити помилок наших попередників і зробити правильні висновки з уроків історії. Сьогодні ми об’єднані, як ніколи, задля нашої Великої Перемоги, об’єднані в одну велику українську родину, яка вірить у майбутнє і є нездоланною.

Так, історичний досвід нам вкотре нагадує, що наша сила в єдності, у соборності наших дій і помислів. Українці упевнені, а тепер і весь світ знає, що в наших силах не лише зберегти Україну та відновити її кордони, а й зробити нашу країну економічно і духовно багатою, якою пишатимуться наші нащадки. Жодна сила не зламає сильну духом націю, ми проженемо ворога з нашої землі та збудуємо сильну європейську державу – гідну наших дітей.

З нагоди Дня Соборності зичимо вам, дорогі земляки, міцного здоров’я, злагоди, миру і непохитної віри у гідне майбутнє нашої держави та нашої Старокостянтинівської громади!

Але передусім – наближаймо і працюймо заради нашої Перемоги!

З повагою,
міський голова                                                             Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                           Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.